Szegedi ArcokVideo365

Cowboy csizmában jár, imád lovagolni és munkájában missziója a fenntarthatóság megteremtése – exkluzív interjú Knezevics Viktorral, az SZKT új igazgatójával

Cowboy csizmában jár, imád lovagolni, minden reggel sportolással kezdi a napjait és elkötelezett a fenntartható környezet megteremtése és a közösségi közlekedés zöld irányba történő fejlesztése iránt. Ő Knezevics Viktor, a Szegedi Közlekedési Társaság új ügyvezető igazgatója, aki július 15-e óta tölti be hivatalosan pozícióját a vállalatnál. De ki is valójában Knezevics Viktor és hogyan képzeli el az SZKT jövőjét? Videóriportunkban erről beszélgettünk.

AZ SZKT ÚJ IGAZGATÓJA ÖT ÉVE ÉL SZEGEDEN

Knezevics Viktor 1972-ben született Pécsen, ott szerzett 1999-ben közgazdász diplomát a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karán, majd számos nagy, nemzetközi vállalatnál dolgozott vezetőként. 2010-ben csatlakozott a budapesti British Petrolhoz, amelynek részeként 2016 novemberében írt alá egy szerződést a BP szegedi irodájának a létrehozására, ahol a későbbiekben, egészen 2021 májusáig ő töltötte be az igazgatói posztot. Knezevics Viktor, mint elmesélte, 2017 májusában költözött le családjával Szegedre és azóta is itt élnek.

SZEGED EGY ÉLHETŐ VÁROS

“Egy nagyon élhető városnak találom Szegedet, azonkívül, hogy a Napfény városaként aposztrofálják, magához az élethez, az életvitelhez egy nagyon kellemes környezetet biztosít az itt lakók számára. Nagyon szeretem a nemzetközi hangulatot, amit főként az egyetem hoz, és azt, hogy nagyon sok gyalogossal és biciklissel találkozhatunk a belvárosban. Ez egy sokkal élhetőbb környezetet teremt, de ezen még lehet majd finomítani” – árulta el az SZKT új igazgatója.

“ELJÖN AZ A PILLANAT, AMIKOR AZ EMBER MÁR NEM CSAK A PROFITÉRT, HANEM A KÖZÖSSÉGÉRT DOLGOZIK”

Azzal kapcsolatban, miért pályázta meg a Szegedi Közlekedési Társaság igazgatói pozícióját Knezevics Viktor elmondta: “eljön az ember életében egy olyan pillanat, amikor már nem feltétlenül csak a profitért dolgozik, hanem a közösség érdekében is, és úgy gondoltam, hogy ez egy ilyen feladat, másfelől pedig számomra nagyon fontos a fenntarthatóság és egy emberbarát környezet megteremtése”. Az igazgató hozzátette, hogy egy urbánus környezetben a közösségi közlekedés ennek elengedhetetlen része.

A KÉT LEGKÉZZELFOGHATÓBB POZITÍV VÁLTOZÁS A SZEGEDI KÖZLEKEDÉSBEN A TRAM-TRAIN ÉS A LIME ROLLEREK ÉRKEZÉSE

Mint mondta, jelenleg a két legkézzelfoghatóbb pozitív változás a közösségi közlekedésben a tram-train menetrendszeri működése, illetve a lime-ok érkezése a városunkba. Az igazgatónál arra is rákérdeztünk, a tram-train fizetőssé válásával és az 1-es villamos megszüntetésével, lesz-e arra lehetősége az utazóközönségnek, hogy a helyi bérletével igénybe vegye a vasútvillamos szolgáltatást, amennyiben Szeged határain belül utazik vele.

A CÉL, HOGY SZEGED HATÁRAIN BELÜL EGY UTAZÁSI OKMÁNNYAL LEHESSEN UTAZNI, A TRAM-TRAINT IS BELEÉRTVE

Knezevics Viktor elmondta, a MÁV és Szeged városa között zajlanak az egyeztetések, annak tekintetében, hogy hogyan használjuk a tram-traint Szeged városában. “Mindenképpen az a célunk és úgy érzem, hogy a megbeszélések is ebbe az irányba haladnak, hogy a vasútvillamos használata integrált része legyen a szegedi közlekedésnek, ugyanúgy, mint a troli, a villamos, vagy az autóbuszok, és egy utazási okmánnyal lehessen mindezeket igénybe venni a város határain belül” – számolt be a tervekről az igazgató, majd hozzátette, ez a megállapodás hamarosan lezárásra kerül.

AUGUSZTUSBAN ÉRKEZHETNEK AZ ELSŐ LIME KERÉKPÁROK SZEGEDRE

Azt is megtudhattuk, hogy a közösségi közlekedés kiegészítője, az elektromos rollerek mellé ugyanúgy a lime rendszerén belül hamarosan elektromos kerékpárok érkeznek városunkba. Mint mondta, ha minden a tervek szerint alakul, akkor augusztusban megérkezhetnek az első lime kerékpárok Szegedre, melynek üzemeltetésében szintén az SZKT fog részt venni.

Operatőr: Magyar Andor

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb