Közélet

Lavinát indított a Monkey gázszámlája: 65 év után bezáró cukrászda, játszóház és tönkrement borkereskedés posztolt a közösségi médiában

A kormány júliusban döntött úgy, hogy addigi formájában a rezsicsökkentés az elszabadult energiaárak miatt nem fenntartható, és csak a lakosságnak, azon belül is az átlagfogyasztóknak tudja biztosítani kedvezményes áron a gázt és elektromos áramot. A társadalom az elmúlt egy hétben kezdett el megismerkedni az új rezsiszámlákkal, a szegedi Pizza Monkey pedig az első étterem volt az országban, akik a kirakatba tették frissen megkapott, tízszeres gázszámlájukat. A majmok tegnapi posztja valóságos lavinát indított el, ma reggelre rengeteg keserű hangvételű kisvállalkozói poszt jelent meg a közösségi médiában, az ügyben még Botka László is rezonált egyet, páros lábbal állva bele a kormányba.

AKIK A LAVINÁT ELINDÍTOTTÁK: PIZZA MONKEY, SZEGED

2.3 milliós gázszámlát kapott a Pizza Monkey, a szolgáltató egyoldalúan mondta fel a szerződésüket – szúrtuk ki az online hírportálok közül elsőként a szegedi étterem Facebook posztját, tegnap délután Németi Norbert tulajdonos megkeresésünkre azt nyilatkozta, amikor először meglátta a cikkünkben is látható számlát, azt hitte, elírták az összeget.

“A kolléganőm, aki átvette a levelet, szeret dramatizálni, most is így tett. Norbi, nem fogsz örülni, mondta, amikor a kezembe nyomta a meglepetést” – elevenítette fel a történteket a közismert szegedi vendéglátós. Arra a kérdésünkre, hogy mi volt az első szó, ami elhagyta a száját azt követően, hogy leesett, hogy a 2.273.592 forint nem elírás, azt mondta, talán az, hogy “hű”, de igazából köpni-nyelni sem tudott. 

Mint magyarázta, a gázszolgáltató egyoldalúan bontott velük szerződést, ezt követően pedig nem is voltak hajlandóak újat aláírni, annyit mondtak, hogy az aktuális piaci áron tudnak gázt szolgáltatni a Majmoknak. 

Rákérdeztünk, hogy az első sokkot követően miben látja a menekülőutat, Németi Norbert azt nyilatkozta, nem szeretnék és nem is tudják a vásárlóikra terhelni a brutálisan megugrott kiadásokat, nincs olyan opció, hogy lekövetve a gázszolgáltató tízszeres áremelését majd ők is beszorozzák tízzel az áraikat, 18.990 – ért adva a margerita pizzát. Úgy látja, jelenleg három dolgon tud fogni, 

  • az innováción, fejlesztéseken,
  • a marketing jellegű kiadásokon,
  • és a különféle jótékonysági akciókon, gyűjtéseken, amelyek központi szerepet töltöttek be a cég életében az utóbbi években. 

“Szomorú kimondani, de ezentúl is gyűjtünk, csak most már arra, hogy ki tudjuk fizetni a gázszámlánkat” – mondta szomorkásan a Pizza Monkey alapító-tulajdonosa, aki hozzátette, eszük ágában sincs feladni, küzdeni fognak az új helyzetben is. 

A beszélgetés végét Norbi azzal zárta, hogy indulásukkor, a névválasztáskor az amerikai Gas Monkey garázs inspirálta őket, de úgy látja, ezentúl már ők is igazi Gas Monkey-k lesznek.

65 ÉV UTÁN ZÁR BE A BUDAPEST CUKRÁSZDA, TÖBB KKV IS KESERŰ POSZTOKAT TETT FEL OLDALÁRA

A G7 ma reggelre egy csokorba gyűjtötte azon hazai KKV-k posztjait, akik a szegedi pizzériához hasonlóan nagy pofont kaptak az elszabaduló rezsiáraktól és a begyűrűző válsághelyzettől, azonban – szemben a Monkey-val – a végleges bezárás mellett voltak kénytelenek dönteni. A szomorú listán ott van

  • egy kiskunhalasi magánbölcsőde,
  • egy miskolci sushizó,
  • egy pizzéria,
  • egy kávézó,
  • a jó nevű Elixír Borkereskedés,
  • és az évtizedes hagyományokkal rendelkező, 1957 óta működő, ikonikus Budapest Cukrászda is.

A teljes gyűjteményt ITT találod.

CSÜTÖRTÖK ESTÉRE BOTKA LÁSZLÓ ÉS IDEGÁLLAPOTBA KERÜLT

Közéleti téma nincs politikusok nélkül, ennek tükrében az ügyben Szeged polgármestere is előkerült, aki az utóbbi hetek szurikátás posztjai után ezúttal a kormánynak esett neki. “Ugye megvan, hogy becsapták?!” – üzente Botka László annak a 36% szegedinek, akik áprilisban a Fideszre szavaztak, közben pedig arról írt,

  • a mostani árakon számolva januártól nem tudják, miből fizetik ki a közvilágítást, 
  • illetve a bölcsődék, 
  • az óvodák, 
  • a kulturális-, 
  • szociális- 
  • és sport létesítmények)működését.

A teljes, tegnap esti cikkünket itt találod, benne az eredeti poszttal:

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: blote tieten
'Fel a tetejéhez' gomb