Szeged365 fotóriport: felépült a szentély, ahol emberiségellenes bűntettnek számít tésztát tenni a halászlébe
“Ha nem lesznek ősszel újbóli korlátozások, már fix, hogy szeptember 2 és 4. között visszatér a sorban huszonötödik Nemzetközi Tiszai Halfesztivál” – nyilatkozta a nyáron Frank Sándor, Venesz-díjas mesterszakács a Szeged365-nek. A korlátozások sehol, a fesztivál pedig – ahogy ígérték – két év kényszerpihenő után újra dupla helyszínen várja az emberiség halászlevet tészta nélkül fogyasztó, nagyobbik részét:
- péntektől vasárnapig a Huszár Mátyás rakpartra települnek ki a halászlevet főző, sört csapoló, mindenféle kézműves mizériát árusító arcok,
- szombaton pedig a Tisza túlpartján, a Partfürdőn tartanak halászléfőző versenyt.
Pénteken Sóti Gellért kollégánk bejárta mindkét helyszínt, mutatjuk, hogy festett a dupla placc a mai kezdés előtt.
Eső áztatta bepakolósdi a rakparton:
…és ugyanez, a random kacsaúsztatókkal tarkított Újszegedi Partfürdőn:
Az utóbbi helyszínnek az esőzés és a pocsék vízelvezetés okozta “ezer tó országa” érzet mellett a SZIN bontás alatt lévő elemei is egyedi hangulatot adtak.
Ha már témánál vagyunk, íme egy kis péntek reggeli olvasnivaló a témában,
- egy interjú Frank Sándor főszervezővel,
- egy cikk a programokkal,
- és egy intő példa arra vonatkozóan, miért nem ildomos belerakni azt az elátkozott tésztát a mennyei halászlébe, a miheztartás végett.
Fotók: Sóti Gellért, Szeged365
4 hozzászólás