Közélet

Orbán Viktor mégsem jön Szegedre

“A miniszterelnök nem látogat Szegedre, ez hírlapi kacsa” – adott ki egy villámközleményt Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtótitkára az MTI-n keresztül. Az Index szerint még arról sincs döntés, hogy a határvadászok ünnepélyes eskütétele hol és mikor lesz.

A hétfői, az önkormányzattó származó információk szerint Orbán Viktor szeptember 9-én, pénteken látogatott volna Szegedre, hogy 500, frissen végzett határvadász ünnepélyes eskütételén vegyen részt, melyre 10 órától a Móra Ferenc Múzeum előtt kerül(t volna) sor. Az eseményen Kövér László és Pintér Sándor belügyminiszter társaságában vett volna részt a kormányfő.

A fentiek kapcsán Nagy Sándor alpolgármester rengeteg lezárást jelentett be, amelyek kapcsán alaposan kiakadt a szegedi közvélemény (ld. Szeged365 Facebook komment szekció). A momentumos politikus az alábbiakat írta hétfő délután:

  • Reggel hattól lezárásra kerül a Belvárosi híd, sem autóval, sem tömegközlekedéssel, de gyalog és biciklivel sem lehet majd átjönni, legalább délután kettőig.
  • Csütörtök déltől lezárják a rakpartot is körülbelül péntek délután 3 óráig, nem csupán az autós, hanem a gyalogos forgalom elől is, 
  • Péntek reggel hattól körülbelül délután kettőig teljesen lezárják a Dózsa utcát a Vár utcától az Arany János utcáig, 
  • Péntek reggel öt órától lezárásra kerül a Roosevelt tér, a Stefánia és a Deák Ferenc utca is.

HAVASI BERTALAN SZERINT KACSA VOLT AZ EGÉSZ

A kormányfő programjában nem szerepel a pénteki szegedi látogatás, Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtótitkára az alábbi közleményt adta ki az MTI-n keresztül:

A miniszterelnök nem látogat Szegedre, ez hírlapi kacsa.”

Az ügyben megkerestük a belügyminisztériumot, a miniszterelnöki sajtóirodát és természetesen a szegedi városvezetést is, amint összeáll a (teljes) kép, cikkünk frissülni fog.

2017-BEN JÁRT UTOLJÁRA SZEGEDEN ORBÁN VIKTOR

A legutóbbi szegedi látogatását 2017. januárjának végén ejtette meg Orbán Viktor, ahol pont azzal a Botka Lászlóval találkozott a Modern Városok program szegedi állomásán, aki pár hónappal később az MSZP miniszterelnök-jelöltjeként startolt rá az ország legjobb munkakörére (hogy aztán 2017. október 2-án vissza is lépjen).

A 2010 óta tartó kormányzás szegedi és Szeged környéki látogatásait – köztük a legendás, öttömösi disznóvágással – az alábbi Szeged365 flashback-cikkben gyűjtöttük egy csokorba:

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb