Kikapcs

Jolly durrantja be a szegedi őszt, óriási hajrára készül a Garden

Dumáltunk egy nagyot Horváth Norberttel, a Garden Bistro & Beach Szeged üzletvezetőjével, az elhangzottak alapján nekiültünk cikket írni és valahogy ez a cím lett belőle. Rákerestünk a Youtube-on, a Spotify-on és az Apple Music-on és úgy fest, a No roxa ajból és a Reptérből még nem készült mashup, viszont, ha megtörténik (szegedi DJ-k, valaki esetleg?), jeleznénk, hogy a szerzői jogok egy részére igényt tartanánk. A viccet félretéve, kitört az ősz, Gardenék a stégről és a Lapos Beachről az őszi-téli-tavaszi főhadiszállásukra helyezik a hangsúlyt, közben pedig alaposan a lovak közé csapnak.

A teljesség igénye nélkül, lesz náluk:

  • Jolly,
  • Korda György és Balázs Klári,
  • Balla Géza borvacsora,
  • és még egy Made in Italy névre keresztelt digó-hétvége is.

#MULATAGARDEN, NEM IS KICSIT: JOLLY RÚGJA BE A PARTYMOTORT OKTÓBERBEN

Tarcsi Zoltán alias Jolly egy kicsit olyan nekünk, szegedieknek, mint a McDonaldsnak a sajtburger, a Volkswagennek a Bogár, vagy éppen a rocktörténetnek a jó öreg Ozzy. Mindenki ismeri, mindenkiből kivált valamilyen érzést és annak dacára, hogy nem mindenki rajong érte (nyilvánosan és hangosan), titkon mindenki szereti ezért vagy azért. A Kis Grófóval közös No Roxa Aj előadóját speciel azért, mert orbitálisan nagy bulit tud csinálni, akkor is, ha valaki már a negyedik vakcináját veszi fel a mulatós zene ellen.

Egy személyes megjegyzés, az őszinteség kedvéért. A cikk szerzője pont egy olyan szerző a Szeged365-nél, aki bármit örömmel hallgat, a speed metaltól kezdve a tech house-ig, de a mulatós valahogy nem gyere be neki. Viszont amikor életemben először hallottam (és itt most egyes szám első személybe váltanék) a cikkben szereplő fickót énekelni, valahogy beindult a boogie, valami megmozdult, azt mondtam, hogy “hé, oké hogy ez mulatós, de emberek, ez nagyon buli”. Szóval, a srác egy valamit nagyon tud, bulit csinálni, ezt el kell ismerni.

A zenetörténelem első, egyetlen és jelenleg úgy fest, utolsó Jolly-ja október 21-én érkezik a Damjanich utcába, jegyeket a helyszínen lehet venni, viszont egyáltalán nem ajánlott a fenti dátumig várni a dologgal, mint Horváth Norberttől megtudtuk, elég rendesen fogynak, 1-2 hét és szinte biztos, hogy sold out lesz a buli. A behopp 9990 szép magyar forint, amely tekintve, hogy benne van egy nem gyengén guszta Garden-menüsor is, már-már barátinak számít.

Apropó, a választható menü-variációk, a Garden vadonatúj séfjétől aznap estére:

  • A: Gorgonzolával töltött csirke supreme,
    paradicsomos-mozzarellás burgonya gratennel és fehérboros körte veloutéval
  • B: Pikáns sousvidált tarja steak bajor káposzta ágyon zöldfűszeres tócsnival és rozmaringos jous-vel, hagymachipsel
  • Desszert: Fehércsokis sajttorta, rumos meggyel pohárban

KORDA GYURI BÁCSI HIDEG VÍZBEN FÜRDIK, DE AZNAP ESTE FORRÓ LESZ A HANGULAT

Őszintén és komolyan megsajnáltuk a világsztár Rag ‘n Bone Man-t, amikor az idei SZIN első napján azt láttuk, hogy Korda György és Balázs Klári két színpaddal és 50 évvel arrébb háromszor akkora bulit csinál, mint a brit headliner. A táncdalfesztiválos páros már-már nemzeti kincsnek számít, egyben legalább annyira részei a Garden életének, mint a sous-vide csirkemell, nélkülük nincs ősz, nincs szezon, nincs semmi.

Mielőtt még vödörből enné valaki a Xanaxot, szólunk:

  • az idén is jön a mostanában hideg vízben fürdő páros,
  • sőt, rajtuk kívül egy másik ikon, Balla Géza is tiszteletét teszi, az erdélyi boristen november 11-én jön majd a Gardenbe.

Apropó, a kedvencünket majdnem kihagytuk.

De csak majdnem.

Szeptember 25-én, vasárnap Szeged – és az ország – No1 lufizsonglőre, a Guinness-rekorder Csatai Gergő érkezik a Damjanich utcába, aki (meglepetés) lufit fog hajtogatni a kicsiknek, szóval, családi ebédre fel!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb