Kikapcs

Lecsapott a rezsidémon, hideg vízben fürdenek a SZIN-t leigázó Korda Gyuri bácsiék

Zajlik az élet Korda Gyuri bácsiék háza táján: augusztusban még a SZIN népét igázták le, kicsivel később elpasszolták 300 négyzetméteres villájukat, tegnap este pedig azt nyilatkozták, egy hete már hideg vízben fürdenek, hogy spóroljanak a rezsiszámlán. Balázs Klári a Hír TV – nek adott interjúban arról beszélt, hogy a decemberi 500 ezres gázszámlájuk a mostani tarifával már 3,5 millió forint lenne.

Mint korábban írtuk, augusztus elején léptek életbe az új rezsiszabályok. A kormány döntése értelmében csak az átlagfogyasztás mértékéig marad a csökkentett ár. A rendeletben meghatározott átlagos havi fogyasztás villamosenergiában 2523 kilowattóra per év, ami 210 kilowattóra havonta. Földgázban mindez évi 1729 köbméter, tehát 144 havonta. Aki ezeket túllépi, mostantól kénytelen lesz piaci árat fizetni.

A rezsiárak emelkedése a Korda házaspárt is érinti:

“Egy hete már én is és a feleségem is hideg vízben fürdünk”

– mesélte Korda György a Hír TV-nek, melyet az Index idézett. „A decemberi 500 ezres gázszámlánk a mostani tarifával 3,5 millió forint lenne” – tette hozzá Balázs Klári.

Korda György és Balázs Klári nemrégiben egy 150 négyzetméteres lakásra cserélte 300 négyzetméteres villáját. Az impozáns épületen állítólag 700 millió forintért adott túl a házaspár.

ROSSZ LESZ GYURI BÁCSINAK, ROSSZ LESZ A SZEGEDIEKNEK

A rezsidémon a szegedieket sem kíméli, egy hete a Szeged365 írta meg először (majd végigsöpört az országos sajtón) a Pizza Monkey horrorsztoriját. A szegedi pizzéria gázszolgáltatója egyoldalúan felmondta a szerződést, az eddigi 250-300.000 forintos gázszámlájuk helyett pedig egy 2.273.592 forint összegűt kaptak kézhez.

Zúgolódnak a szegedi vendéglátósok, Fülöp Timi kolléganőnk tegnap Frank Sándor Venesz-díjas mesterszakácsot, a szegedi gasztrovilág évtizedek óta meghatározó arcát csípte el egy interjúra, ahol a Nemzetközi Tiszai Halfesztivál alapító-főszervezője, egyben a Fehértói és Roosevelt Téri Halászcsárdák tulajdonosa brutálisan megemelkedett számlákról számolt be, az ő esetükben az eddigi 1 millió 600 ezer forintos villany 4 millió 500 forintra ugrott. A tulajdonos így jelenleg a lehetőségeit latolgatja, hogyan tudnának túlélni ebben a vészterhes időszakban.

Mint mondta, a bezárás lenne a végső döntés, de azt sem szeretnék kockáztatni, hogy szaporodni kezdjen a hiány és tartozásokba verjék magukat. Ezért első körben azon gondolkoznak, hogy:

  • csökkentenék az étlap kínálatát, és az eddigi 80 féle étel helyett, majd csak 10 szerepelne a menüben,
  • ahol csak tudnak fával tüzelnének,
  • átalakítanák a konyhát, ha szükséges, csökkentenék a szakácsok létszámát,
  • de az is lehet, hogy kénytelenek lesznek szünnapokat bevezetni, ami azt jelenti, hogy csak péntek, szombat, vasárnap lennének nyitva, de az is előfordulhat, hogy csupán pénteken és szombaton.

DÉLELŐTT 10-KOR ÚJABB BEJELENTÉSEK JÖNNEK

Orbán Viktor szerdán egy egész napos, maratoni kormányülést vezetett le, amint véget ért, rögtön be is jelentették a ma délelőtti Kormányinfót. A fő téma szinte biztos, hogy a rezsicsökkentés csökkentése lesz, az eseményről 10-től folyamatosan frissülő tudósítással jövünk majd.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb