KikapcsVideo365

Napi cukiság: folyami rákot vacsorázó vidrát filmeztek a Horthy Csónakházon (videóval)

Ennél cukibb videót már nem fogsz látni a héten, pedig még csak kedd reggel van. 10 napja hódot filmeztek a Felső-Tisza parton, most egy vidra került lencsevégre, a felvételen az látszik, ahogy az éjszakai életet élő ragadozó a Horthy Csónakház stégjére kimászva egy folyami rákot falatozik.

A videó hétfő este fél 10 körül készült, köszönjük szépen a vendéglátóhely tulajdonosának, Ótott Ferencnek!

@szeged365

Napi cukiság: vidrát videóztak Szegeden, a Horthy Csónakházon! :) Épp egy folyami rákot vacsorázik… Köszi, Ótott Feri! #Szeged365

♬ original sound – Szeged365 –

A lakomából csakis az áldozat lábai maradtak meg, Feri ezek alapján tudta meg, hogy folyami rák volt a menü. Mint írta, mindez azért érdekes, mert ahol rák van, abban a folyóban a régi öregek szerint tisztaság is van. A videót készítő olvasónk szerint ez egy újabb bizonyítéka annak, hogy nem koszos a Tisza, legalább is, nem annyira, mint sokan gondolják.

Az európai vidra, vagy gyakran csak röviden vidra (Lutra lutra) részben vízben élő ragadozó emlősállat. A szabad természetben ritkán lehet látni, mert a Kárpát-medencében szinte kizárólag éjszakai életet él. Az ujjai közötti úszóhártyák és áramvonalas teste egyaránt a gyors úszást segíti elő. Testtömege: 3–14 kg. Testhossza: 46–82 cm. Nyugat-Európától Északkelet-Szibériáig és Koreáig, Kis-Ázsiában, a Himalája régiójában, Dél-Indiában, Kínában, Japánban, Indokínában, Szumátrán, Jáván és Északnyugat-Afrikában él. Általában az édesvizek környékén él, Nyugat-Európában és Skandináviában a tengeröblökben, Dél- Délkelet-Ázsiában a mangrove-mocsarakban, a bizonytalan helyzetű közel-keleti állomány (fél)sós mocsarakban is megtalálható.

10 NAPJA HÓDOT FILMEZTEK (MAJDNEM) UGYANITT

Az alábbi videót szintén a Vitézi Rend Csongrád-Csanád megyei törzskapitánya, egyben a Horthy Csónakház üzemeltetőjétől kaptuk, a 10 nappal ezelőtt lőtt felvételen egy, a Felső-Tisza parton lazuló eurázsiai hód látható:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb