Közélet

Botka László: Szeged idén bekerült Magyarország öt leglátogatottabb idegenforgalmi városa közé – a polgármester beszéde nyitotta meg a Borteret

Két év kihagyás után elstartolt a Bortér Szegeden. A szüreti felvonulást követően a menet a kilátogatókkal együtt megérkezett a Dóm térre, ahol az ünnepélyes megnyitó keretében Botka László polgármester mond beszédet. Videó és szöveges tudósítás cikkünkben.

SZEGED IDÉN BEKERÜLT MAGYARORSZÁG ÖT LEGLÁTOGATOTTABB IDEGENFORGALMI VÁROSA KÖZÉ

A polgármester azzal kezdte beszédét, két év kihagyás után végre újra együtt ünnepelhetünk a Dóm téren a Bortéren. Nem esik az eső, így már igazi szegedi, jó fesztivál hangulat van. Elmondta, Szeged idén bekerült Magyarország öt leglátogatottabb idegenforgalmi városa közé, köszönhetően annak, hogy Szeged igazi fesztiválváros, sok-sok programmal, kulturális rendezvénnyel.

ÜVEGPOHÁR ÉS FESTIPAY KÁRTYA A KÖRNYEZETTUDATOSSÁG JEGYÉBEN

A polgármester beszédében kitért arra is, hogy az ország minden tájáról ide sereglettek a borászok, így, ha remélhetőleg az idő is kegyes hozzánk, színes programokkal fűszerezett öt nap elé nézünk. Elmondta, a környezettudatosság jegyében a Borfesztiválhoz hasonlóan a Bortéren is csak üvegpohárból lehet majd borozni, valamint készpénzmentes lesz az esemény, vagyis csak bankkártyával, illetve Festipay kártyával lehet majd fizetni.

Végezetül a polgármester minden szegedinek, kilátogatónak jó szórakozást kívánt és ünnepélyesen megnyitotta a rendezvényt.

EZEK A PROGRAMOK VÁRNAK RÁD MA A BORTÉREN

Ma megtelik újra élettel a Dóm tér, két év kihagyás után többek között Bebe és a Volvox, valamint a Docpiano Band fellépésével indul a Bortér Szegeden. Ezúttal új helyszínnel is kiegészül a nagy őszi bormustra, az Aradi vértanúk terére is beköltöztek a faházikók. Cikkünkben mutatjuk a mai programokat.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: micro step
'Fel a tetejéhez' gomb