Szegedi Arcok

A CE Glass ezt is behúzta: K&H Családi Vállalatok Kiválósági díjat nyert a Szeged melletti cég

Rangos díjjal ismerték el a Szeged határában álló üvegipari vállalat zöld tevékenységeit, a K&H Családi Vállalatok Kiválósági Díjának neves szakemberekből álló zsűrije a CE Glass környezetvédelemért tett lépéseit ismerte el a Forbes Családi Vállalatok Gáláján – tudta meg szerkesztőségünk a vállalat közleményéből.

Mint írják, az idén hetedik alkalommal meghirdetett díjat a K&H Bank magyar családi háttérrel rendelkező és kiemelkedő teljesítményt elérő vállalatoknak ítéli oda. Négy kategóriában összesen 8 pályázó kapott elismerést a Forbes üzleti magazin által szervezett gálán Budapesten. A zsűri a 33 évvel ezelőtt Szegeden, családi vállalkozásként indult üvegipari vállalat környezetvédelmi törekvéseit ismerte el díjjal. A Környezetvédelmi fenntarthatóság kategóriában azt a magyar családi háttérrel rendelkező vállalatot díjazták, amely elkötelezett a fenntarthatóság iránt, működése során igyekszik csökkenteni a környezetszennyezést és a természeti erőforrások felhasználását, hozzájárulnak ahhoz, hogy a helyi közösség, a társadalom tagjainak környezetét megóvják.

A LEHETŐ LEGKISEBB MÉRTÉKBEN SZERETNÉK KÁROSÍTANI A KÖRNYEZETET

A közleményből az is kiderült, hogy a budapesti Festetics Palotában megrendezett Forbes Családi Vállalatok Gálán Tóth Ádám, a CE Glass környezetvédelmi menedzsere vette át a díjat az üvegipari vállalat képviseletében. A régió üvegfeldolgozó vállalataként a CE Glass nemcsak energiahatékonyságot elősegítő termékeivel igyekszik elősegíteni környezetünk védelmét, de a cég az évek során számos vállalaton belüli intézkedést hozott, hogy a gyártókomplexum a lehető legkisebb mértékben terhelje a környezetet és a környéken élőket. Mint kiemelték:

  • A körforgásos gazdálkodás révén a gyár területén keletkező hulladék több mint 95%-a újrahasznosításra kerül.
  • Az üveg-, papír-, fém- és műanyaghulladékot is szelektíven gyűjtik, valamint használt elem, elektronikai hulladék és más veszélyes hulladékok megfelelő tárolása is megoldott elszállításukig.
  • A 2021-ben beüzemelt napelempark naponta mintegy 2-3 megawattóra energiát termel, ami a gyár energiaigényének akár 25%-át is képes fedezni. Ennek köszönhetően havonta akár 60 tonnával kevesebb CO2-vel szennyeződik a levegő – ezt a mennyiséget 2.400 fa tudná megkötni
    egy hónap alatt.
  • A vállalat az utóbbi években bevezetett elektronikus vállalatirányítási rendszernek, elektronikus számlázásnak és adatszolgáltatásnak köszönhetően évente 3 tonna papír nyomtatását és az ezzel járó szén-dioxid-kibocsátást spórolja meg.
  • Az idén 10 éve átadott, Szeged és Szatymaz határában álló ipari park kiváló hőszigetelő elemekből épült, és a fényáteresztő tetőbevilágító kupolák révén napfényes időben nincs szükség mesterséges fényforrások használatára sem.
  • A 2012-ben zöldmezős beruházás keretében épített ipari park nem áll összeköttetésben a közcsatorna-hálózattal, ezért a cég engedéllyel rendelkező fúrt kútból vételezi a vizet, a saját szennyvízkezelő rendszerének köszönhetően a gyárból távozó, szinte ivóvíz minőségű tisztított szennyvíz teljesen ártalmatlan a környezetre.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb