Közélet

A távfűtés bekapcsolása egyelőre indokolatlan Szegeden, de a lakóközösségek már kérvényezhetik

A távfűtés bekapcsolása egyelőre indokolatlan Szegeden, de a lakóközösségek kérvényezhetik – fogalmazott Kóbor Balázs. A Szegedi Távhőszolgáltató Kft. ügyvezető igazgatója a Rádió 88-nak nyilatkozott, mint mondta, a társaság szeptember 15-től készen áll a fűtési szezonra, azonban az időjárási körülmények eddig nem indokolták a rendszer aktiválását.

Kóbor Balázs hozzátette, hogy eddig elenyésző számú igény érkezett a távfűtés beindításra – lakóközösségek kérhetik, de ennek műszaki és technikai feltételei is vannak, és egy széleskörű egyeztetésre van hozzá szükség.

VANNAK OLYAN VÁROSOK, AHOL MÁR MEGY

Bár még csak szeptember vége van, a hűvös idő miatt több vidéki városban is bekapcsolták a távfűtést, Kecskeméten a hét közepén lépcsőzetesen indult el, Veszprémben és Debrecenben ahol kérték, ott indították el, Miskolcon pedig már a teljes rendszer megy. Szegeden egyelőre még hidegek a radiátorok, közben Kóbor Balázs, a SZETÁV ügyvezetője arról nyilatkozott, hogy a városi távfűtő cég gázszámlája az áremelkedés miatt akkorára fog nőni, hogy a 2019-es egymilliárdos helyett a mostani szezonban már 30 milliárd forint állami támogatásra lesz szükségük.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb