Szegedi Arcok

Ásós Géza, az ország és Szeged első cigányvendéglőse az Európai Parlamentbe megy

Szerintünk nincs olyan szegedi, aki ne ismerné Ásós Gézát, az ország első cigány éttermének tulajdonosát. A töltött káposzták és csülkös pacalok fekete öves, három danos szenszeje állandó vendége a Szegedi Borfesztiválnak, sőt, tavaly a Mars Téri Piacon nyitott büfét, szóval, ha úgy vesszük, a mindig mosolygós séf már szegedinek számít. Éppen ezért akadt meg a szemünk a híren: Gézánk Brüsszelbe megy, egyenesen az Európai Parlamentbe.

Az eredetileg békési Kira Vendéglő tulaja a BEOL szerint meghívást kapott az I. Nemzetközi Roma Vállalkozói és Vezetői Fórumra, amelyet október 11-én, Brüsszelben, az Európai Parlament épületében tartanak. Ásós Gézát előadónak kérték fel az eseményre, hogy ossza meg tapasztalatait, tudását a jelenlévőkkel.

“Óriási megtiszteltetésnek tartom, egy békési cigány embert meghívnak Brüsszelbe, hogy előadást tartson”

– idézte Ásós Géza szavait a Békés megyei portál. A konferenciát hibrid módon szervezik meg, ami lehetővé teszi, hogy személyesen és online módon is részt vehetnek az eseményen. A tanácskozás angol nyelven, magyar tolmácsolással zajlik majd. Mint írják, Ásós Géza személyesen tart majd előadást az Európai Parlament épületében. 

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb