Smart Szeged

Elkezdődött a Pick Szeged Zrt. új üzemének építése, emléktáblát is kapott az alapító

Elkezdődött a Pick Szeged Zrt. új szalámiüzemének építése a Szabadkai úton Szegeden – közölte a Bonafarm csoporthoz tartozó élelmiszeripari cég vezérigazgatója pénteken. Az alapító, Pick Márk tiszteletére, és a húsüzem megnyitásának 135. évfordulója alkalmából emléktáblát is állítottak.

Takács István az emléktábla avatáson azt mondta, a kapacitásbővítést a Pick Szeged Zrt. termékei iránti megnövekedett kereslet tette szükségessé. A vezérigazgató hangsúlyozta, egyértelműen a Pick téliszalámi a cég főterméke. Míg Pick Márk kezdetben csak Szegeden és környékén értékesítette termékeit, ma már a vállalat 32 érlelőkamrában egyszerre több mint egymillió rúd téliszalámit érlel.

ÉVENTE 10 TONNA SZALÁMIT GYÁRTANAK

A közlemény szerint a Pick Szeged Zrt. évente 10 ezer tonna szalámit, s ezen felül 30 ezer tonna húskészítményt gyárt, árbevétele tavaly meghaladta a 70 milliárd forintot. A cég termékeit 35 országba exportálja. A vállalkozás négy hazai üzemében 1800 munkavállalót foglalkoztat – közölte Takács István. A vezérigazgató felidézte, a Pick Márk 1869-ben váltotta ki iparengedélyét, kezdetben bár gyártott tartósított húskészítményeket, de kereskedett búzával és paprikával is. 1883-ban döntött úgy, hogy elsősorban a szalámigyártásra kíván majd fókuszálni, 1887-ben pedig a mai Guttenberg utca egyik épületének udvarán hozott létre telepet, ahol többek között az első szalámiüzem is beindult.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb