Mindenmás

Napi pakk: jeges-szeles időjárással és parádés programdömpinggel startol az október Szegeden

A címünkben leírt két tétel nem éppen kompatibilis egymással, mi természetesen a másodiknak drukkolunk. Egészen őrületes programkínálat vár ma Szegeden, BBQ fesztiváltól a nosztalgiavillamoson át a Tápai Búcsúig, mi pedig máris beröffentjük a menetrend szerinti Szeged365 napi pakkot, hello október, jó reggelt Szeged!

Boldog névnapot, Malvin, Rómeó, Ludovika, Terézia!

Pár évforduló plusz világnap, mára:

  • Yehudi Menuhin világhírű hegedűművész kezdeményezésére és javaslatára az UNESCO október 1-jét A Zene Világnapjának nyilvánította 1975-ben.
  • Az ENSZ közgyűlés határozata alapján ezt a napot az idősek világnapjaként (is) számon tartják.
  • 114 éve Henry Ford bemutatta első széles tömegeknek készült autóját, a T-modellt, melynek ára 825 dollár volt. Durva, de Makón még mindig van belőle egy működőképes darab.

ZÚZÓS KIS SZOMBAT: JÉG, SZÉLVIHAR ÉS FELHŐSZAKADÁS IS JÖHET MA SZEGEDRE

Szombaton záporok, zivatarok jöhetnek, vasárnap viszont már kevesebb lesz a csapadék, cserébe viszont kapunk egy adag erős szelet. Az Időkép előrejelzésében az látható, hogy a hétvége első napján folytatódik a változékony időjárás, egy hidegfront vonul át hazánk, és Szeged fölött.

A front előterében szombaton többfelé kell csapadékra számítani. 

Mint írják, nagyobb számban délen számíthatunk zivatarok kialakulására. Ismét esély van szupercellák kialakulására, melyekhez nagyobb méretű jég, szélvihar és felhőszakadás társulhat.

A nyugati, délnyugati szél zivataroktól függetlenül is nagy területen lesz élénk, néhol erős. Fázni nem fogunk, délen, délkeleten 25-27 fokot is mutathatnak a hőmérők.

MÁTÓL IC+ KOCSIVAL IS MEHETÜNK SZEGEDRŐL PESTRE

Bővíti szolgáltatásai a MÁV-START a Budapest-Kecskemét-Szeged vasútvonalon, szombattól óránként közlekednek az InterCity-vonatok a főváros és Szeged között, sőt, útnak indulnak a MÁV legkorszerűbb IC+ kocsijai is.

A MÁV pénteki közleménye szerint októbertől már mindennap kora reggeltől estig, óránként közlekednek az InterCity-vonatok a főváros és Szeged között. A korábbiakhoz képest most már hétköznapokon és szombaton is egy órával később, Budapest-Nyugati pályaudvarról Szegedre 20:53-kor, illetve Szegedről Budapestre 20:45-kor indulnak az utolsó InterCity járatok. Elérhetőek ezek mellett az IC+ kocsik is. A kompakt méretű, de jól felszerelt bisztrószakasz az IC+ kocsi végén található, ahol különféle üdítőkkel, alkoholos italokkal, forró italokkal, illetve egyszerűbb, frissen készített ételekkel, szendvicsekkel, édességekkel, ropogtatni valókkal is várja az utasokat.

BŐDÜLETES PROGRAMDÖMPING ÉRKEZIK: TÁPAI BÚCSÚ, BBQ FESZTIVÁL, NOSZTALGIA VILLAMOS ÉS MÉG RENGETEG ATTRAKCIÓ VÁR SZEGEDEN

Amióta elmúlt a Covid-frász, Szeged olyan, mint egy 365 napos fesztivál, gyakorlatilag nincs olyan hétvége, hogy ne történjen szimultán 3-4 nagyobb program a Napfény Városában. A képlet most is így lesz, a menetrend szerint péntek délben beérkezett Szeged365 Kikapcsban hoztunk: 

  • egy füstös BBQ fesztivált, 
  • a Kutatók Éjszakáját, 
  • a szegedi villamosközlekedés 114. születésnapját,
  • egy jótékonysági Caramel-koncertet,
  • a jó öreg Tápai Búcsút,
  • és egy nagy adag bulikát a szegedi éjszakából.

Minden, egy helyen:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb