Kikapcs

Szeged365 Kikapcs: Charlie-val jön a Tápai Búcsú, BBQ fesztivál füstöl Szegeden, kinyitják az ELI ALPS kapuit

Amióta elmúlt a Covid-frász, Szeged olyan, mint egy 365 napos fesztivál, gyakorlatilag nincs olyan hétvége, hogy ne történjen szimultán 3-4 nagyobb program a Napfény Városában. A képlet most is így lesz, a menetrend szerint péntek délben jelentkező Szeged365 Kikapcsban hozunk:

  • egy füstös BBQ fesztivált,
  • a Kutatók Éjszakáját,
  • a szegedi villamosközlekedés 114. születésnapját,
  • egy jótékonysági Caramel-koncertet,
  • a jó öreg Tápai Búcsút,
  • és egy nagy adag bulikát a szegedi éjszakából.

FOGATOS FELVONULÁS, MENETTÁNC, CSERÉPLÉCTÖRÉS HÁTTAL (OSZ) – JÖN A 2022-ES TÁPAI BÚCSÚ!

Járványok, háborúk, gazdasági megszorítások jönnek-mennek, azonban a jó öreg Tápai Búcsú fix. A három napos ünnepségsorozat a Heller Ödön Művelődési Házban indul, majd a Búcsú téren és a Szent Mihály templomban folytatódik, a fő produkció Charlie szombati koncertje lesz.

A részletes program:


2022. szeptember 30. péntek
Helyszín: Heller Ödön Művelődési Ház

15:00-17:00 Sütisütő verseny
17:00-19:00 Magyar népmese napja


2022. október 1. szombat
Helyszín: Búcsú tér

14:45 Indul a Fogatos felvonulás a posta elől
15:00 Menettánc a Heller Ödön Művelődési Háztól
16:00-18:00 Néptánccsoportok fellépése
18:00-19:00 Táncház
19:00-19:30 Ünnepi köszöntők
19:30-tól CHARLIE élő koncert

2022. október 2. vasárnap
Szent Mihály templom

10:00 Ünnepi szentmise, körmenet, agepé

A CSAJOK, AKIK SZÉTFÜSTÖLIK SZEGEDET: SZOMBATON JÖN AZ ELSŐ FUDO FESZT

Szegedi Borfesztivál, Deja Vu, Szegedi Szabadtéri Játékok, SZIN, Nemzetközi Tiszai Halfesztivál, Bortér… soroljuk még tovább? A Napfény Városa a két év Covid-szünetet követően 2022-ben talán jobban pörög, mint valaha, az előzőekben felvázolt szériát a szombati Ákos-koncert folytatta, és ha azt hiszed, akár csak egy hétvégére is kézifék-behúzás következne, tévedsz: BBQ fesztivál lesz szombaton, a FUDO kollégái ugyanis az Algyői úti Prémium Piacon füstölnek egy olyat, hogy jó eséllyel ide is kivezénylik majd a fél tűzoltóságot (akárcsak a szombat esti, gyertyás lánykéréshez a Laposra).

A program szombat délelőtt 10-kor startol az Algyői úti prémium piacon, a fent említett füstös arcok mellett – a teljesség igénye nélkül – az alábbi kiállítók várnak Benneteket: 

  • FUDO BBQ&Grill 
  • Szendó BBQ 
  • Dezo BBQ 
  • Hot Sauce.hu 
  • Grilludvar 
  • Grilldepot 
  • PapaChef Smoke Garden 
  • JD’s BBQ 
  • Pizza Monkey 
  • Partizán BBQ

A zenéről Dj. Big Bill és Simenszky Viktor gondoskodik majd, a házigazdák Simicz Henriett gasztroblogger és Veres Imre műsorvezető lesznek, a kaja-pia olimpia mellett lesz arcfestés és kézműveskedés is. 

VISSZATÉR AZ MWG MOTORKOCSI, EGÉSZ NAP INGYENESEN LEHET UTAZNI A NOSZTALGIAVILLAMOSSAL

A szegedi villamosközlekedés 114. születésnapját ünnepeljük szombaton, a zene világnapján. Az SZKT közlése szerint ez alkalomból a 12-es villamos, mint zenélő villamos különjárat a Remíz és a Vasútállomás között közlekedik az 1-es villamos vonalán, hosszabban időzve Szeged első villamosvonalának egyik végállomásán, az Indóház téren, ahová 10 órától várják a villamosközlekedés és zene kedvelőit.

A két legfontosabb kérdés, amit úgyis feltennétek:

  • Indulás a Pulz utca megállótól: 9:35 
  • Indulás a Szeged pályaudvar végállomásról: 10:40

A villamoson Pető Bence és Schwarczenberger Simon, az SZTE Bartók Béla Művészeti Kar hallgatói gitároznak. A zenélő villamos különjáratra ingyenesen lehet felszállni.

500 KUTATÓ, 400 PROGRAM SZEGEDEN – JÖN A KUTATÓK ÉJSZAKÁJA, NAGY PÖRGÉS LESZ AZ EGYETEMEN ÉS AZ ELI-BEN

Idén is nagy dobásra készül az SZTE a Kutatók Éjszakáján, 2022. szeptember 30-án és október elsején, szóval, ma és holnap. Szeged és Hódmezővásárhely mellett, idén Baján is várják a tudomány iránt érdeklődő fiatalokat és családokat.

Mintegy 500 oktató, kutató, csaknem 400 programjából választhat ki-ki a maga érdeklődési területének megfelelően.

A programokról az alábbi két Szeged365 cikkben számolunk be, az első az egyetemi, a második a lézerközpontban megrendezett attrakciókról számol be:

TOVÁBBI PROGRAMOK A NAPFÉNY VÁROSÁBÓL: CARAMEL ÉS A SZEGEDI SZIMFONIKUSOK A DÓMBAN, HÓDÍTÁS ÉJSZAKÁJA A CSILLAG BÖRTÖN ZUHANYZÓJÁBAN

Molnár Ferenc Caramel és a Szegedi Szimfonikus Zenekar lép fel a 10 éves Korábban Érkeztem Alapítvány jótékonysági koncertjén, vasárnap este fél 8-kor a Dómban.

Ha megindulnál a szegedi éjszakába, mutatjuk a Hungi, a Retro Klub és a Sing Sing kínálatát:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb