Közélet

Nem indult zökkenőmentesen az online népszámlálás: már az első napon összeomlott a rendszer

Nem indult zökkenőmentesen a népszámlálás első napja szombaton: több Olvasónk is jelezte, hogy az online felület működésével gondok voltak, estére pedig már a teljes rendszer összeomlott.

A NAGY ÉRDEKLŐDÉS MIATT AZ ONLINE RENDSZER ÖSSZEOMLOTT

Sokan ütköztek problémába, akik szombaton szerették volna az online felületen kitölteni a népszámláláshoz szükséges adatokat, ugyanis az erre a célra létrehozott felület nem működött megfelelően, sokan a 12 jegyű kód megadását követően nem jutottak tovább a kitöltőfelületre. Ezt megerősítve, estére már a népszámláláshoz tartozó zöld számot tárcsázva egy robothang is arról tájékoztatta a kitöltőket, hogy a nagy érdeklődés miatt a népszámlálás online rendszere összeomlott.

A Telex információi szerint este 10 után állt helyre a rendszer.

AKIK NEM TÖLTIK KI ONLINE, AZOKAT OKTÓBER 17. ÉS NOVEMBER 20. KÖZÖTT SZÁMLÁLÓBIZTOSOK KERESIK FEL

A kérdőívek online kitöltésére október 1. és 16. között, a nepszamlalas2022.hu oldalon keresztül van lehetőség. Akik ezzel nem élnek, azokat október 17. és november 20. között számlálóbiztosok keresik fel, ebben az időszakban már csak az ő segítségükkel lehet megválaszolni a népszámlálási kérdéseket. A statisztikai törvény alapján közigazgatási bírsággal sújtható az, aki kötelező hivatalos statisztikai adatszolgáltatást nem vagy nem az előírt határidőre teljesíti, vagy a hivatalos statisztikai célú adatátvételre, adatátadásra vonatkozó kötelezettségét megszegi. A közigazgatási bírság összege természetes személy esetében 200 000 forintig terjedhet.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb