Mindenmás

Kiugrott a migráns a kocsiból, majd a menekülő embercsempész áthajtott a lábán Ásotthalomnál – a férfi letartóztatását indítványozta a Szegedi Járási Ügyészség

Egy embercsempész letartóztatását indítványozta a Szegedi Járási Ügyészség. Mint közleményükben írják, a férfi menekülni próbált a rendőrök elől Ásotthalomnál, majd egy illegális határátlépő lábán is áthajtott a kocsijával. Az Ügyészség mindezek mellett két másik embercsempészt is gyorsított eljárásban bíróság elé állított.

Őrizetbe vettek egy észt férfit, akit október 1-én akartak igazoltatni a rendőrök Ásotthalom külterületén. A gyanúsított megpróbált elhajtani, azonban a rendőröknek sikerült őt feltartóztatniuk. Az észt férfi a menekülés közben az egyik, a gépkocsiból kiugró utasa lábán is áthajtott. A férfi 12 illegális határátlépőt próbált meg Ausztria irányába csempészni. Az illegális határátlépők szír állampolgárnak vallották magukat.

LETARTÓZTATJÁK A FÉRFIT

A közlemény szerint az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt indult eljárásban az ügyészség a gyanúsított letartóztatásának elrendelését a szökés-elrejtőzés, valamint a büntetőeljárás meghiúsításának veszélyére figyelemmel indítványozta. Az ügyészi indítványról a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája dönt.

HÁROM ÉV BÖRTÖNT KAPTAK A CSEMPÉSZEK

A járási ügyészség mindezek mellett hétfőn egy ukrán és egy szerb férfit is gyorsított eljárás keretében bíróság elé állított. A gyanúsítottak augusztus illetve szeptember elején összesen 26 illegális határátlépő csempészésében működtek közre. Tettükért 3 év illetve 3 év 6 hónap szabadságvesztésre ítélte őket a Szegedi Járásbíróság. Az ügyészég mindkét férfi esetében fellebbezést jelentett be az ítélettel szemben súlyosbításért, hosszabb tartamú börtönbüntetés kiszabása végett.

SOK AZ ILLEGÁLIS HATÁRÁTLÉPŐ, VÉDELMET KÉRNEK ÁSOTTHALMON

Védelmet kér Ásotthalom vezetője, akinek a migránsok által hátrahagyott több tonnányi szeméttel, újfajta bűnözéssel és folyamatos migránsáradattal kell szembenéznie nap mint nap – írja a Ripost. A lap Ásotthalom polgármesterét, Papp Renátát faggatta az illegális bevándorlókról és a település helyzetéről.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb