Mindenmás

A hét prosztója: feljelentették az éttermet, mert ingyen adott hamburgert a sztrájk miatt kirúgott tanároknak

„Álmunkban nem gondoltuk volna, hogy azzal, hogy ajándékba kínálunk pár hamburgert azoknak a tanároknak, akik elvesztették az állásukat, az negatív érzéseket is tud kelteni” – írta Facebook-oldalán egy étterem, amely hamburgert nevezett el a Kölcsey Ferenc Gimnáziumból elküldött Palya Tamásról, és vállalta, hogy más kirúgott pedagógusokat is megvendégel.

Forrnak az indulatok a pedagógussztrájk körül. A tüntető tanárok közül már többet is menesztettek a fővárosban, a Kölcsey Ferenc Gimnáziumból. Az egyik fővárosi gyorsétterem erre reagálva Palya Tamásról, az egyik kirúgott tanárról nevezett el hamburgert szolidaritásból. Az Index szerint a Palyaburgerre a még tanító pedagógusok 20 százalékos kedvezményt kapnak, míg a kirúgott tanároknak egyáltalán nem kell érte fizetni.

MEGÜTÖTTE A BOKÁJÁT AZ ÉTTEREM

Bár az étterem az akciót jó szándékból találta ki, végül megütötte a bokáját, valaki ugyanis feljelentette a céget a fogyasztóvédelemnél. “Álmunkban nem gondoltuk volna, hogy azzal, hogy ajándékba kínálunk pár hamburgert azoknak a tanároknak, akik elvesztették az állásukat, az negatív érzéseket is tud kelteni. Feljelentettek minket a Fogyasztóvédelemnél, hogy miért adunk ajándék burgert a tanároknak. Megdöbbentő, hogy 2022-ben Magyarországon még mindig divat feljelenteni” – reagált a történtekre szerda délelőtt a gyorsétterem.

SZEGEDEN IS SZTRÁJKOLTAK

Mint ismert, szerdán országszerte sztrájkolnak a hazai iskolákban. Délelőtt számos szolidaritási akciót tartottak. Szegeden a Deák Ferenc Gimnázium és a Szegedi Szakképzési Centrum Gábor Dénes Technikum és Szakgimnáziuma elé szerveztek élőláncot, az előbbi helyszínen 200-220, az utóbbin 60-70 fő vett részt. Mint azóta kiderült, a a Szegedi Tudományegyetem Egészségügyi Szakszervezete is kiáll a sztrájkoló tanárok mellett.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb