Közélet

Drasztikus megszorítások jöhetnek Szegeden, új alpolgármestert választhatnak ma – közgyűlés warm up a Szeged365.hu-n!

Reggel 9-kor indul a soron következő közgyűlés a Széchenyi téren, az esemény legfontosabb történéseiről folyamatosan jövünk majd a Szeged365.hu-n, előzetesen pedig egy gyors “warm up” cikkel hozunk képbe, avagy, ez várható a Szegedi Városháza dísztermében ma délelőtt.

ÚJ ALPOLGÁRMESTERE LEHET SZEGEDNEK

Várospolitikai alpolgármester lehet Binszki József, a szegedi DK elnöke – írtuk meg városházi források alapján még szeptemberben. Amennyiben ma bizalmat szavaz a közgyűlés Binszki Józsefnek, akkor ő lesz Szeged harmadik alpolgármestere, aki a

  • kulturális,
  • oktatási
  • és szociális intézmények működését felügyeli majd,

viszont ebben az esetben le kell mondania a jogi bizottság elnöki tisztéről.

NAGY A BAJ, ÚJRA KELL TERVEZNI SZEGED KÖLTSÉGVETÉSÉT

A közgyűlés legfontosabb témája az újratervezés, mivel a kialakult világgazdasági folyamatokra tekintettel a városi költségvetést újra kell tervezni. Már korábban téma volt a Szegedi Sport és Fürdők, továbbá a Szegedi Nemzeti Színház és a Szegedi Szabadtéri Játékok helyzete, az előbbi kapcsán Joób Márton azonnali intézkedésre szólította fel Botka László polgármestert,

az utóbbi kapcsán pedig nemrég Haág Zalán (KDNP) és Chovanecz Kata (Fidesz-KDNP) tartott sajtóeseményt, mint mondták, rengeteg pénzt bukott el a Szegedi Szabadtéri Játékok, a színház pedig a működőképesség határára sodródott.

“Aggódom a színház miatt, tudomásom szerint kifizetetlen számlák tucatjai hevernek a főigazgató előtt. Vállalkozók várják a nyári munkájuk után járó pénzeiket, színészek a Szabadtérin történt fellépéseik díjazását, az alkalmazottak pedig a cafetériájukat, azonban a gazdasági alpolgármester szerint minden renden a színház körül, fizetési problémákkal nem küzdenek. Pedig igen! És még az emeltebb rezsiszámlák csak most fognak érkezni…” – írta posztjában Chovanecz Kata, a közgyűlést megelőzően összehívott pénzügyi bizottság ülését követően.

Információink szerint az alábbi területekről tervez pénzt elvonni a városvezetés, a teljesség igénye nélkül:

  • kerékpáros infrastruktúra fejlesztés (20.000.000 Ft),
  • csapadékvíz elvezetés (30.000.000 Ft),
  • Makkosházi (50.000.000 Ft) és Gyertyámos utcai (30.000.000 Ft) óvodák energetikai korszerűsítése,
  • közterületi fák karbantartása (5.000.000 Ft),
  • szúnyogirtás (15.000.000 Ft),
  • gyalogátkelők biztonságosabbá tétele (21.000.000 Ft).

Reggel 9-kor (10 perc múlva) start, a legfontosabb tételekkel folyamatosan jövünk majd!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb