Közélet

A szegediek 32%-a töltötte ki eddig online a népszámlálási kérdőívet, ez az országos átlag fölött van

Belehúztak a szegediek, hiszen városunk lakosságának 32%-a töltötte ki eddig online a népszámlálási kérdőívet. Tóth Péter, a Központi Statisztikai Hivatal statisztikai tanácsadója ezzel kapcsolatban a Rádió 88-nak elmondta, ez a szám az országos átlag fölött van.

A népszámlálást egyébként vasárnap éjfélig lehet kitölteni a nepszamlalas2022.hu oldalon. A népszámláláson a részvétel kötelező, 200 ezer forinttal büntethető az, aki nem vesz részt rajta.

2,4 MILLIÓAN TÖLTÖTTÉK MÁR KI A KÉRDŐÍVET

A hivatalos, népszámlálással foglalkozó oldalon azt írják, hogy szombat 13.00 óráig 1.074 ezer címről 2,4 millió személyi kérdőív érkezett be a rendszerbe. A népszámlálásban mintegy 5 millió cím érintett, vagyis az elmúlt egy hét alatt a címek 21,4 százalékáról beérkeztek a válaszok. A legnagyobb arányban továbbra is Győrladamér településről érkeztek kérdőívek (a kitöltési arány meghaladja a 39 százalékot).

AKIK NEM TÖLTIK KI ONLINE, AZOKAT OKTÓBER 17. ÉS NOVEMBER 20. KÖZÖTT SZÁMLÁLÓBIZTOSOK KERESIK FEL

A kérdőívek online kitöltésére október 1. és 16. között van lehetőség. Akik ezzel nem élnek, azokat október 17. és november 20. között számlálóbiztosok keresik fel, ebben az időszakban már csak az ő segítségükkel lehet megválaszolni a népszámlálási kérdéseket.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb