Kikapcs

Frenetikus Fenyő rajongók, igazi “Jampik és Jampipik” és hamisíthatatlan szegedi halászlé – így látja városunkat a szombaton nálunk koncertező Fenyő Miklós

Már csak pár nap és itt van október 15-e, amikor is egy legenda születésnapi koncertjét ünnepelhetjük Szegeden, szombaton ugyanis elstartol Fenyő Miklós 75. születésnapja alkalmából rendezett jubileumi koncertshow a Városi Sportcsarnokban. Nálunk már izzik a levegőben a rock and roll életérzés, fényesítjük a táncos cipőnket és eddzük a hangszálainkat kedvenc slágereink éneklésére, s, hogy teljes legyen a ráhangolódás, magával a rock and roll koronázatlan királyával, Fenyő Miklóssal beszélgettünk a közelgő koncertről és Szegedhez fűződő élményeiről.

AZ EGYIK LEGEMLÉKEZETESEBB SZEGEDI FELLÉPÉSE, AMIKOR A SZEGEDI SZABADTÉRI JÁTÉKOK SZÍNPADÁN SZEREPELT A MADE IN HUNGÁRIA CÍMŰ MUSICALBEN

Megszámolni is nehéz lenne azt, hogy Fenyő Miklós hány koncertet adott már Szegeden, s ahogy az előadóművész elárulta, túlzás nélkül úgy érzi, mindegyik nagy élmény volt, hiszen minden városban ott vannak a frenetikus Fenyő rajongók, az igazi “Jampik és Jampipik”, és nincs ez másképp Szegeden sem. Mint mondta, ha mégis kiemelne itteni fellépései közül egyet, akkor az a Made in Hungária című musical lenne, melyet 2002 nyarán a Szegedi Szabadtéri Játékok Dóm téri színpadán láthatott a közönség, s maga Fenyő Miklós is szerepelt benne. “Csodálatos élmény volt, egy csodálatos helyszínen a szegedi közönséggel. Imádtam!” – emlékezett vissza az énekes.

“IMÁDOM A SZEGEDI HALÁSZLEVET, HA SZEGEDEN AKÁR CSAK ÁTUTAZOM, MEGÁLLOK VALAHOL, HOGY EBBEN AZ ÉLMÉNYBEN LEGYEN RÉSZEM”

Noha Fenyő Miklós számára a legfontosabb a közönség, a sok-sok szegedi rajongója, azt is elárulta nekünk, ha városunkban jár ki nem hagyná, hogy ellátogasson a helyi ikonikus halászcsárdák egyikébe, sőt olyannyira rajong a szegedi halászléért, hogy városunkról ez az első dolog, ami legtöbbször az eszébe jut. “Imádom a szegedi halászlevet, ha Szegeden akár csak átutazom, megállok valahol, hogy ebben az élményben legyen részem. Persze, ez csak a gourmand élvezeti rész! Azért ennél sokkal fontosabb a közönség. Nagyon sokan szeretnek, sok rajongóm van a városban” – mesélte.

“EZ AZ ELSŐ ÉS UTOLSÓ 75 ÉVES JUBILEUMOM SZEGEDEN”

A közelgő koncertre kitérve az előadóművész elárulta, egy ilyen jubileum egyszer adatik meg az ember életében, így erre gondosan készülni kell. Mint mondta, lesznek ünnepibb dalok, de természetesen nem maradnak ki a nagy “pillérek” az elvárt slágerek sem. Lesz Csókkirály, közös dalok Szandival, Made in Hungária és persze a szőnyeget is felcsavarják majd együtt a közönséggel. “Bulizzunk és ünnepeljünk együtt, elvégre ez az első és utolsó 75 éves jubileumom Szegeden. Ígérem, különleges show lesz, frenetikus hangulat, minél többen jöttök, annál nagyobb lesz a buli. Viva Rock and roll!” – üzente rajongóinak az énekes.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb