GasztroKikapcs

Kirúgták a PIVO Bar falát, mi pedig fejest ugrottunk a nápolyi életérzésbe – nagyon komoly lett a TIK-kel szembeni, újjászületett pub

Szegeden is szedi áldozatait a rezsidémon, azonban az igazán tűzről pattant vendéglátósok pont ilyenkor kezdenek el a leginkább hajrázni. Az SZTE TIK bejáratával szemben működő PIVO Bar tulajdonosa, Czeizel Máté gondolt egy nagyot, kollégáival kirúgták a falakat (szó szerint), majd új dizájnnal, extra tágas terekkel, hangulatos tetőterasszal és eredeti olasz napoletana pizzákkal turbózták fel az egyetemi negyed egyik legnépszerűbb szórakozóhelyét. 

Apropó, a név. 

Ezentúl már Pivo Bar & Pizzeria, nem véletlenül.

Beugrottunk, elcsíptük Mátét egy Szeged365 interjúra, beszöktünk a kemencéhez, majd fogtuk magunkat és bekötöttük a vendégek szemét, a Szeged365 történetében először pizza-vaktesztre invitálva a szegedieket. 

AKKORA BULI VOLT, HOGY KIRÚGTÁK A HÁZ FALÁT 

Mindezt szó szerint. Czeizel Máté, a PIVO ügyvezető-tulajdonosa nagy fába vágta a fejszéjét, gyakorlatilag az utolsó tégláig újragondolta az egyébként is népszerű szórakozóhely belső terét. 

“Falakat bontottunk, hogy nagyobb, tágasabb tereket kapjunk, plusz így a pultot is át tudtuk tenni középre, így az udvarra és a felső teraszra is ki tudunk ezentúl szolgálni” – magyarázta Fülöp Tímea kolléganőnknek, az átalakításoknak köszönhetően úgy lett modernebb, hangulatosabb a hely, hogy a régi, jó öreg PIVO-feeling is megmaradt. A tetőterasz nagyon komoly lett, amikor forgatni mentünk, pont szakadt az eső (mikor máskor), olyan érzésünk volt, mintha a világvégén az emberiség megmaradt pár tucatnyi egyede egy utolsó, nagy, boldog sörözésre gyűlt volna össze egy Noé bárkája jellegű helyen. 

SZEGEDI ÉLETÉRZÉS, NÁPOLYI PIZZÁKKAL 

Az egyik legfontosabb újítás, hogy ezentúl pizzériaként is működnek, mint Máté magyarázta, az autentikus nápolyi vonalat követik ebben,

  • az alapanyagok zöme Olaszországból érkezik, a paradicsomtól a liszten át a kolbászig, 
  • 420-450 fokon sütik őket a kemencében,
  • és nagyjából 90 másodperc alatt el is készül egy-egy pizza, ergo még várni sem kell rá sokat. 

A 14 féle pizzát tartalmazó kínálatból hármat csentünk el a konyhából, egy nápolyi szalámissal, egy gombás-sonkással és egy pesztós-koktélparadicsomos ház specialitásával támadtuk be a Pivoban vendégeskedő szegedieket. Hogy mennyire népszerű a hely, jól mutatja, hogy csapatunk egy, a Holt-Tisza rehabilitációjáról tartott sajtóeseményről vonult át a Vitéz utcai pizzériába, amikor pedig betoppantunk, az egyik sarokban pont az előző fórum egyik szakértőjét szúrtuk ki két pizza társaságában, a másikban pedig Szeged 2022-es díszpolgárát, Prof. Dr. Szajbély Mihály irodalomtörténészt, az SZTE Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék alapítóját.

Visszatérve a mi kis gerilla-akciónkra, a feladat az volt, hogy becsukott szemmel kitalálják, melyiknek, milyen íze van, a helyesen tippelő vendégek pedig PIVO-söröket, Szeged365 passztartókat és tollakat kaptak ajándékba. 

Hogy mennyit sikerült vakon, teli szájjal eltalálni, a fenti videóban tudod megnézni, egy valamiben viszont mindenkivel egyet értettünk: a pesztós-koktélparadicsomos pizza egyenesen szürreál kategória, az egyik kollégánk azt mondta, gyakorlatilag az utolsó leheletéig tudná enni, pont, mint amikor szerencsétlen aranyhörcsögnek túl sokat ad enni a gazdája.

A videó mellett egy Szeged365 fotóriporttal is jövünk a megújult Pivo Bar & Pizzeriából, közben pedig, ha van még olyan ember a Föld bolygón, aki nem tudná, mutatjuk, itt találod a Srácokat: 

Pivo Bar & Pizzeria

Szeged, Vitéz u. 26, 6722

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb