KözéletSmart Szeged

125+35 új automatát vesz Szeged, 480 millió forintba fájhat az új, fizetős parkolási övezetek bevezetése

A város eddig díjmentesen használható utcáinak egy részére is ki akarják terjeszteni a fizetős parkolás rendszerét egy újonnan beadott, Nagy Sándor gazdaságfejlesztési alpolgármester által jegyzett előterjesztés alapján – írtuk meg a nyáron. A 01/2888-18/2022 – es számú tervezetet a július 4-én megtartott közgyűlés megszavazta, amelynek értelmében 2023. július 1-től fizetőssé válik a nagykörúton túli utcák egy része is, létrehozva a “kék” zónát. Az új fizetős övezetekhez pedig ugye, újabb parkolóautomaták kellenek, amelyekre ma kiírta a közbeszerzést a Szegedi Közlekedési Kft.

A Nagy Sándor féle előterjesztésben már a nyáron is látható volt, hogy a terv megvalósításához a mostaniakhoz képest

  • további 125 parkolóautomatát kell beszerezni,
  • továbbá 35-öt a megrongálódott, meglévő készülékek cseréjére,
  • ez pedig 440-480 milliós kiadást jelent a városnak.

125 AUTOMATÁRA VÁRJÁK AZ AJÁNLATOKAT NOVEMBER 3-IG

Mint az uniós közbeszerzési közlönyben olvasható, a kiírásban egyelőre 125 új automatára várják az ajánlatokat, a további maximum 35 tétel pedig opcionális. Az adásvételi szerződést a parkolójegy-kiadó automaták beszerzésére kötik majd, de a parkolási rendszer működtetéséhez kapcsolódó távfelügyeleti és üzemeltető szoftver is a kiírás része, sőt, az SZKT kollégák betanítása is. Az önkormányzati cég a 125 db-os alapmennyiség tekintetében igény esetén előleget fizet, ez a teljes nettó ellenérték 20%-ának megfelelő összeg, de ezért cserébe biztosítékot kérnek.

Mint a közlöny írja, az ajánlatokat november 3-ig várják, onnantól kezdve négy hónapja lesz a nyertesnek a szállításra és az üzembe helyezésre, magyarán, március 3-ra már a Belvárosi híd újszegedi hídfőjénél és a Torontál téri parkolónál fognak csillogni a parkolójegy-automaták.

A JÖVŐ NYÁRTÓL FIZETŐS LESZ AZ ERZSÉBET LIGET KÖRNYÉKE ÉS TÖBB, NAGYKÖRÚTON TÚLI RÉSZ IS

A nyáron szavazta meg a Szegedi Közgyűlés, hogy a nagykörúton túli területeket is fizetőssé teszik 2023. július 1-től, viszont ennél nagyobb meglepetés volt, hogy az Erzsébet Liget környékén is megszűnik a díjmentes parkolás. A helyzet a Torontál téri parkolóra is érvényes lesz, az alábbi térképen minden rajta van:

A vadonatúj, jövő nyáron életbe lépő Kék Zónában 230 Ft lesz egy óra parkolás, a napijegyért 1320 Ft-ot fognak elkérni.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: ข่าวบอล
'Fel a tetejéhez' gomb