Smart Szeged

Kerékpárral Bordánytól Zsombóig és Zákányszékig: új bicikliutakat építenek ki, 700 millió forint érkezik a fejlesztésre

Több éves terv válhat valóra az elkövetkező időszakban. Az Európai Unió és a Magyar Állam társfinanszírozásának köszönhetően két kerékpárút megépítésére is támogatást nyertek Bordányban. A döntésről a napokban érkezett meg a tájékoztató levél, mely szerint mind a Bordány-Zákányszék, mind a Bordány-Zsombó szakasz megépülhet.

A Bordányt Zsombóval és a Bordányt Zákányszékkel összekötő kerékpárutak fejlesztését nagyon régóta tervezi település. A Széchenyi Terv Plusz pályázat kiírására mindkét tervet benyújtotta az önkormányzat. A jó hírt, a pályázati kérelmek támogatásáról szóló levelet október 3-án kézbesítették a Polgármesteri Hivatalba – közölte a bordányi önkormányzat a hivatalos honlapján. Mint kiemelték, a Pénzügyminisztérium Regionális Fejlesztési Programokért Felelős Helyettes Államtitkárságának vezetője mindkét projektet támogatásra érdemesnek ítélte. Míg az előbbit 220 millió forinttal, addig az utóbbi projektet 480 millió forinttal támogatják.

ELSŐKÉNT A JÁRÁSKÖZPONT FELÉ VEZETŐ ÚT MELLETT INDULHAT MEG A BERUHÁZÁS

A közleményben azt is írják, hogy a teljes zsombói szakaszra a bordányi önkormányzat pályázott, míg a zákányszéki szakaszra a két önkormányzat külön-külön adott be tendert, így a bordányi fejlesztés csak a határútig valósul meg, onnantól a zákányszéki önkormányzat beruházásában épülhet meg az útszakasz. Elsőként a járásközpont felé vezető út mellett indulhat meg a beruházás, hiszen itt a kerékpárút tervei már nagyon régóta rendelkezésre állnak, sőt az engedélyes terv is megvan, tehát hamarosan kiírásra kerülhet a közbeszerzés. A bordányi szakasz hossza 2776 méter.

A zsombói átkötő út melletti szakasz tervezése még folyamatban van, itt a két önkormányzat a megyével kötött szerződést a beruházás megvalósítására, a terveket a megyei önkormányzat készítteti el. A kerékpárforgalmi létesítmény becsült hossza: 2 220 fm.

A BERUHÁZÁSSAL BORDÁNY KÜLTERÜLETI ÚTJAI MELLETT VÉGIG KERÉKPÁRÚT FOG HALADNI

A két új szakasz megépítésével Bordány külterületi útjai mellett végig kerékpárút fog haladni, ezt követően – ha a kerékpáros beruházásokat tekintjük át – a meglévő útszakaszok folyamatos karbantartására, felújítására, valamit a település belterületi kerékpárút szakaszainak bővítésére kerülhet majd sor a jövőben. A Kossuth utcai 2,2 kilométeres szakasz felújítása van prioritásban, hiszen ez a legrégebben megépült kerékpárút a településen.

Márciusban készült el a Szegedet Bordánnyal összekötő kerékpárút:

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: Go Here
'Fel a tetejéhez' gomb