Blog

Szeged365-ös családtagnak lenni? Rock ‘n Roll! A gratulációk és sárdobálások margójára

Péntek este írtuk meg, hogy a SimilarWeb nemzetközi összehasonlító platform frissen kiadott adatsora szerint a Szeged365 vitte a szegedi szeptembert, a cikkünket követően pedig rengeteg bíztatás, gratuláció érkezett Tőletek, a Szeged365 egyre nagyobb virtuális családjától, meg persze, egy adag sárdobálás-magyarázkodás más hírportáloktól. Hálásan köszönjük Nektek,

  • hogy már ennyien vagyunk (mint pénteki blogposztomban írtam, szeptemberben 532.300 látogatásunk volt, a számokat ITT tudod díjmentesen lekérni),
  • hogy ennyire sok olvasói tudósítás, fotó, videó fut be Tőletek,
  • és persze azt is, hogy időnként megkritizáltok bennünket, az utóbbi különösen hasznos, hiszen ebből tudunk tanulni, fejlődni, amely kiemelten fontos a számunkra.

GRANDIÓZUS KÖZÖNSÉGSZAVAZÁS ÉS EGY NAGY, ŐSZI SZEGED365-ÖS MEGLEPETÉS VÁR

A pörgés eddig úgy fest, hogy októberben sem állt meg, a lojalitásotokat pedig hamarosan egy várva-várt technikai fejlesztéssel, egy hozzá kapcsolódó év végi nyereményjátékkal és egy ízig-vérig lokálpatrióta őrülettel, a Legszegedibb Szegediek közönségszavazással háláljuk meg. Az utóbbi már a jövő héten indul, a több ezres előnevezést elnézve alaposan a lovak közé csapunk majd, imádni való arcokra lehet majd voksolni.

A SZÁMOK MAKACS DOLGOK

Az olvasottsági számaink péntek esti publikálásából a sok-sok gratuláció mellett némi kiakadás is lett, a konkurensek közül ketten is megpróbálták elmagyarázni, hogy nem is úgy van az, ami egyébként nyilvánosan is elérhető (ITT).

Az egyikőjüknek, akik azzal jöttek, hogy a Digitális Közönségmérési Tanács (DKT), a Google Analytics és a Similarweb némiképp eltérő számokat mér, meg is írtam, hogy a Google Analytics szerinti és a forráskód alapján mért olvasottság általában azért különbözik, mert a különféle reklámblokkolók az esetek egy részében megakadályozzák, hogy az Analytics mérni tudjon, pl. a Szeged365 esetében is jóval alacsonyabbat mutat a Google-féle (tehát a nyilvánosan látható), mint az oldalunk saját mérése. Mi egyébként az alacsonyabbik, az Analytics-fiókunk és a Similarweb összekapcsolása miatt nyilvánosan is elérhető adatot publikáltuk (pedig a fent leírt jelenség miatt így csak egy magunkhoz képest alacsonyabb, de így is a dobogó első helyén lévő számot tudtunk kitenni), nem a saját, forráskód alapján mértet, egész egyszerűen azért, mert a nagyközönség számára csakis az a hiteles, amit egy külső platform mutat. A válaszom valamiért nem került bele a cikkükbe, lehet, hogy megcsúsztam vele (elég sűrű hétvégém volt, rengeteg melóval), de a tisztán látás végett legalább saját magunknál leírtam. A másik, a szegediek pénzén működő önkormányzati portálon napi szinten megjelenő Kiss Balázs – Kisházi Sándor – Szeged365 pocskondiázásra, gyalázkodásra nem szeretnék reagálni, nem szegediekhez méltó a hangnem, ráadásul a két site nyilvánosan is elérhető, díjmentesen lekérhető látogatói számait összehasonlítva jelenleg nem is szorulunk rá, hogy beleálljunk a kocsmai stílusú adok-kapokba.

Emlékszem, amikor anno rádiós műsorvezetőként ébresztettem a szegedieket, minden negyedévben, amikor kijött a közönségmérés (az egy kevésbé pontos, analóg kutatás volt), volt némi kiakadás a konkurens csatornánál, azonban azok a Srácok – profi, intelligens médiások révén – sosem mentek el addig, hogy adásban szidják a másik brancsot, inkább leültünk egy sör mellett megvitatni, hogy kinek van igaza, meg azt, hogy a TNS-Hoffmann vagy az azóta már megszűnt Szonda Ipsos mér-e pontosabban.

15 éve pörgök a kommunikációs szakmában, ráadásul mindezt Szegeden, a mediasales-től az online marketingen át a tartalomkészítésig sok mindenben szereztem masszív tapasztalatot, ha lenne bárki, akit összezavartak volna a pénteki blogposztom óta megejtett (félre)magyaráz(kod)ások, szívesen állok a rendelkezésére 1-2 perc erejéig:

+3630 929 8409

[email protected]

A szám a privátom, nem veszek semmit :)

NYUGI, EZ NEM EGY KOZSÓ-SLÁGER, DE: HA TI NEM LENNÉTEK, MI SEM LENNÉNK

A pék kenyeret süt és eladja, az autószerelő kicseréli a vezérműláncodat, mi pedig abból létezünk, hogy sok olvasónk van, akiknek köszönhetően a szegedi vállalkozások örömmel és egyre többen használják a Szeged365-öt arra, hogy segítsünk nekik talpon maradni a nehéz gazdasági helyzetben.

Ha nagyon leegyszerűsítem, ha Ti, Szeged 365 Olvasók nem lennétek, mi sem tudnánk tovább működni.

Hiszünk a szabad, független és díjmentes médiában,

  • éppen ezért Tőletek nem kérünk,
  • a politikától pedig nem fogadunk el pénzt,

hanem a piacból tartjuk fent magunkat, közösen, összefogva a többi szegedi kis – és középvállalkozással.

A működésünkhöz két valami kell: maradjunk ilyen sokan a Szeged365 virtuális családjában és legyetek olyan aktívak, mint az utóbbi pár hónapban.

Köszönjük Nektek, Szeged365 Family!

Kisházi Sándor

főszerkesztő

Szeged365 – szegedi, független, igazi

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb