Közélet

Interaktív térképen mutatjuk, hol demonstráltak ma a tanárok – Szeged mellett Makó is felkerült rá

48 település 94 oktatási intézménye, összesen 2137 fő. Legalább ennyi tanár állt már ki országszerte az oktatási rendszer javítása mellett – írja az Átlátszó, akiknek legújabb térképén a fenti folyamatot lehet nyomon követni, sőt, egy online űrlap kitöltésével bárki hozzájárulhat a lista bővüléséhez. Az oldalon hat szegedi és egy makói intézmény is megjelent.

Mint korábban írtuk, Szegeden a Gábor Dénes Technikum és Szakgimnázium előtt több mint 100-an tüntettek, de a Szegedi SZC Kőrösy József Közgazdasági Technikum és a Deák Ferenc Gimnázium is csatlakozott a demonstrációhoz.

Az október 5-i élőlánc szervezőjének megkeresése nyomán összeállított térképen azokat a tanári kiállásokat összesítik, amelyek a színvonalas, szabad és jól működő oktatás érdekében kezdődtek el.

Szeptember 12. és október 7. között már legalább 48 település 94 oktatási intézményének több mint 2000 főjéről tudjuk, hogy részt vesz a tanári szolidaritásban.

A térképen Szeged hat oktatási intézménnyel van jelen,

  • a Gábor Dénes Technikum és Szakgimnázium (tiltakozók száma: NA),
  • a Tömörkény István Gimnázium (tiltakozók száma: 38 fő),
  • a Szegedi SZC Kőrösy József Közgazdasági Technikum (tiltakozók száma: NA),
  • a Deák Ferenc Gimnázium (tiltakozók száma: 30 fő),
  • a Szegedi SZC Vasvári Pál Gazdasági és Informatikai Technikum (tiltakozók száma: 50 fő),
  • és a Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium (tiltakozók száma: 40 fő) szerepel rajta,

de a megyéből a makói József Attila Gimnáziumot is megtaláltuk, ahol ma 28-an demonstráltak. Bár a térképen nincs rajta, az egyik pedagógus olvasótól úgy tudjuk, hogy a hódmezővásárhelyi Németh László Gimnázium és Általános Iskolában is sztrájkoltak a pedagógusok.

Az adatokat ITT éred el.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb