Közélet

A Kölcsey Ferenc Gimnázium kirúgott tanárai köszönik Márki-Zay Péter felajánlását, de nem kérik – inkább a sztrájkalapba utaltatják a nekik szánt támogatást

Közös közleményben kérik a budapesti Kölcsey Ferenc Gimnáziumból elbocsátott oktatók, hogy azt a pénzt, amit Hódmezővásárhely polgármestere, vagyis Márki-Zay Péter mozgalma ajánlott fel nekik, inkább adják a Kölcsey Ferenc Gimnázium alapítványának, illetve a Tanítanék Mozgalom sztrájkalapjának. A Mindenki Magyarországa Mozgalom egyszeri, fejenként egymillió forint támogatást ajánlott fel azoknak az oktatóknak, akiket politikai kiállásuk miatt kirúgtak vagy lefokoztak – írja a Telex.

„A megtisztelő felajánlást köszönjük, de személyesen nem kívánjuk elfogadni, és kérjük, az erre szánt összeget megosztva a Kölcsey Gimnázium alapítványának, illetve a Tanítanék Mozgalom sztrájkalapjának juttassák el” – áll a közleményben, amit Molnár Barbara, Ocskó Emese, Palya Tamás, Sallai Katalin és Törley Katalin írtak alá.

A TILTAKOZÁS MINDADDIG FOLYTATÓDIK, AMÍG ÉRDEMI VÁLASZT NEM KAPNAK

Mint kiemelték, fontosnak tartják, hogy a tiltakozási mozgalom mindaddig folytatódjon, amíg érdemi választ nem kapnak a követelésekre. Szeretnék, ha gimnáziumuk az alapítványon keresztül tovább folytathatná az eddig elkezdett projekteket. A gimnázium volt oktatói által kiadott közleményben az áll, hogy az elmúlt napokban a szolidaritás megannyi fantasztikus megnyilvánulását tapasztalták, ami reménnyel tölti el őket, és ezúton is köszönik mindenkinek a támogatást.

TÖBB EZREN TÜNTETTEK

Az elmúlt hetekben nemegyszer vonult utcára több ezer ember, tanárok, diákok, szülők és sokan mások, így hangot adva véleményüknek azzal kapcsolatban, hogy elfogadhatatlan az, ami jelenleg a magyar közoktatásban zajlik. Legutóbb október 14-én volt országos tanártüntetés, ekkor Szegeden is többen megmozdultak.

A tüntetés folytatódik:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb