Közélet

Botka László nem akar új pártot alapítani, és az országos politikába se kíván visszatérni, azért lépett ki az MSZP-ből, mert nem akart részt venni a végjátékban

A HVG-nek adott interjút Botka László, Szeged polgármestere, amelyből kiderült, hogy városunk első embere nem szeretne új pártot alapítani, illetve az országos politikába se kíván visszatérni, mert, mint mondta, nem lát sok változást az ellenzéki oldalon.

“A mostaninál magasabb labda egy ellenzék számára nem létezhet, ahogy az is biztos, hogy ennél aktuálisabb soha nem volt egy újraelosztásra, a középosztály védelmére építő szociáldemokrata program” – véli Szeged polgármestere, akit a HVG faggatott. A lap emlékeztet, hogy Botka László de facto öt éve, de jure három éve lépett ki az MSZP-ből, mert nem akart részt venni a végjátékban. „Nem szeretném minősíteni egykori pártomat” – mondta Botka László, aki pártalapításban nem gondolkodik. Ahogy fogalmazott, sok probléma van az ellenzéki oldalon, de ezek között nem szerepel az, hogy túl kevés volna a párt.

AZ ELLENZÉK EGYMÁSSAL VAN ELFOGLALVA

A lap szerint Szeged polgármestere azt is elmondta, hogy az országos politikába sem akar visszatérni. „2017-ben, a párt miniszterelnök-jelöltjeként egy nagyon karakteres baloldali programot ajánlottam, amiből nem kértek az ellenzéki pártok. Ezt az ellenzéket körülbelül ugyanazok vezetik most is, mint akkor, akik sorra veszítik el a választásokat. Ebben nem tudom, és nem is akarom megtalálni a helyem”. Botka nem lát sok változást az ellenzéki oldalon. Mint mondta, a választás óta eltelt időben megint az a forgatókönyv érvényesül, ami a negyedik kétharmados győzelemhez juttatta Orbán Viktort. „Az ellenzék egymással van elfoglalva, és azt hiszi, hogy elég lesz majd a kampányban összefogni. Pedig most az EP- és az önkormányzati választások összevonásával még rosszabb lett a helyzet” – tette hozzá.

Botka László korábban a Partizánban vendégeskedett:

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb