Kikapcs

Szeged365 Kikapcs: Múzeumok Őszi Éjszakája, Öreg Kőrössy Teljesítménytúra és Pick Szeged meccs, az örök riválissal szemben

Gyönyörű őszi idő ígérkezik a hétvégére, és kapunk mellé egy rakás tuti programot is. A nyakunkon van a Múzeumok Őszi Éjszakája, vár az Öreg Kőrössy Teljesítménytúra és pörgős partikból sem lesz hiány a hétvégén Szegeden. Sőt, 1956-ra is megemlékezünk városunkban. Készülj, összeszedtük Neked egy jó nagy csokorba a szegedi programokat, itt a Szeged365 Kikapcs!

MÚZEUMOK ŐSZI ÉJSZAKÁJA

Izgalmas programokkal várja a szegedi Móra Ferenc Múzeum a látogatókat a Múzeumok Őszi Éjszakáján. Október 22-én, szombaton 18-23 óra között bemutatják például azt a mokaszint, melyet Kossuth Lajos amerikai útja során kapott egy indián asszonytól. Emellett az este folyamán egy nyereményjátékban lehet részt venni, melynek nyertesei felpróbálhatják azokat a filmes kellékeket, melyeket a Bud Spencer-féle westernfilmekben használtak.

JÖN AZ ÖREG KŐRÖSSY TELJESÍTMÉNYTÚRA 

Igazi őszi időjárás és színes természet várja az Öreg Kőrössy Teljesítménytúra szombati résztvevőit. A természetjárás az Öreg Kőrössy Halászcsárdától indul, végig a Tisza-töltésen haladva, egészen az Algyői Tájházig. A 6 km-es táv teljesítői a tápéi buszfordulóig, a 12 km-esek a Móra Ferenc hídig, míg a 28 km-t vállalók az Algyői Tájházig, majd vissza teszik meg az utat. Előnevezni péntek este 8 óráig tudnak az érdeklődők, ezt követően szombaton reggel 7.30-tól tudnak helyszíni nevezéssel élni az Öreg Kőrössy Halászcsárdánál. Még több részlet itt.

ERDŐS JÁNOSÉ LESZ A FŐSZEREP AZ AGÓRÁBAN

Erdős János ének-, zenetanár, karnagy, zenetörténész emléktábláját avatják fel szombaton Szegeden. Az emléktábla avatásra Erdős János egykori lakóházánál (Szeged, Vidra utca 2.) kerül sor 16 órakor. A táblaavatót követően 18 órakor a Szent-Györgyi Albert Agórában kórusművek éneklésével emlékeznek Erdős János tanárúrra a Bartók Gyermekkórus és az Ifjú Zenebarátok Kórusának tagjai.

1956-RA EMLÉKEZIK SZEGED

Az 1956-os forradalom 66. évfordulójára emlékezik Szeged október 23-án. A Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal pénteken, a Rerrich Béla téri szabadság pillangója szobornál, az önkormányzat pedig vasárnap délelőtt a Rákóczi téri Nagy Imre emlékműnél tart koszorúzással egybekötött díszünnepséget. Az ünnepség miatt vasárnap parkolási tilalom lesz a Széchenyi téren.

PICK MECCS AZ ÖRÖK ELLENFÉLLEL

Szombat 16 órakor a K&H férfi kézilabda liga 6. fordulójában az ősi rivális Telekom Veszprém otthonában lép pályára a Pick Szeged. Pénteken még Szegeden edzenek a kékek, délután kelnek útra, az éjszakát a keret a Balaton mellett tölti, majd szombaton 16 órakor jön a 2022-2023-as szezon első rangadója!

JOLLY, BADGIRLS ÉS MÉRKŐZÉSEK TÖMKELEGE SZEGEDEN

Bulikban és meccsekben sem lesz hiány a hétvégén,

  • pénteken (azaz ma este) a Hungiba Badgirls vs LavaLava partit tartanak, majd holnap Better Together Night lesz,
  • a Belvárosi híd alatt a Bárkában pénteken Dj Tymo, majd szombaton Várkonyi Tibi csapatja, de mindezetek mellett ma meccsnézés is lesz: jön a Juventus vs Empoli, valamint az AC Ajaccio vs Paris Saint Germain mérkőzés,
  • a Garden Bistro is belecsap a lecsóba, hiszen ma Szegedre jön Jolly, a mulatós király.

VÁSZONRA SÉTÁL SZEGEDEN A TOLDI

A Belvárosi mozi is felpörög a hétvégére, hiszen műsorra tűzték sokunk nagy kedvencét, a Toldit! Arany János elbeszélő költeményének főszereplője egy igazi magyar szuperhős, egy naphérosz. Toldi Miklós történetén keresztül tanúi lehetünk egy irgalmatlan erejű kamaszfiú felnövésének, aki megtanulja használni és uralni a saját képességeit, hogy Nagy Lajos király leghíresebb lovagjává válhasson. Jankovics Marcell és Csákovics Lajos rendezők animációs filmjében nemcsak az ármánykodó báttyal való viszályt és az önmagát kereső ifjú belső vívódásait éljük át, de teljes gazdagságában megjelenik benne a lovagi világ és a magyar puszta, illetve a lápvidék is. Együtt barangolunk Toldival a mocsárban és a XIV. századi Pest utcáin, ahogy mindennel és mindenkivel szembeszállva küzd az igazságáért.

BORZONGÁS HALLOWEEN ELŐTT A CINEMA CITYBEN

A Cinema City is magasra tette a lécet: a hétvégén jön A Halloween véget ért című film. A filmtörténet legelismertebb, legkedveltebb horrorsorozata 45 év után elérkezik nagyszabású, rémisztő befejezéséhez, melynek során Laurie Strode utoljára csap össze a gonosz megtestesülésével, Michale Myersszel egy olyan küzdelemben, amilyet még nem láthattunk a mozivásznon.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb