Sport

Rákérdeztek Pastornál, nem állna-e fel a PICK Szeged edzői székéből

Öt góllal kapott ki ma este az ősi rivális Telekom Veszprémtől a Pick Szeged, a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón pedig egy kemény kérdést is bekapott Juan Carlos Pastor. Az újságírói felvetés úgy hangzott, hogy gondolkodott – e rajta, hogy a sorozatos BL-vereségek miatt lemondjon, amire azt felelte, sosem dobta be a törölközőt, folytatja a munkát.

A spanyol válogatottal 2005-ben a világbajnoki címig menetelő, a Kékeket 2013 óta irányító Pastor a cikkünk bevezetőjében említett kérdésre válaszolva azt mondta, minden egyes nap 120%-ot ad bele, sosem dobta be a törölközőt.

“Az edzői élet nem nyaralás. Ahogy hazaérünk, már kezdődik is a következő meccsre történő felkészülés”

– magyarázta, majd hozzátette, ez a 28. szezonja profi edzőként.

Az NSO tudósítása szerint Pastor úgy látta, rosszul jött, hogy Rosta gyorsan piros lapot kapott, hiszen támadásban és védekezésben is fontos emberüket veszítették el. A Veszprém rögtön el is tudott lépni nyolc góllal. “Pozitívum, hogy csapatként küzdöttünk, és sikerült visszajönnünk a meccsbe. Amikor felzárkóztunk, hibáztunk, amit a hazaiak azonnal kihasználtak. Sajnos nem tudtuk kontrollálni a meccset a nagyon jó Veszprém ellen. Kikaptunk, de örülök, hogy egy csapatként harcoltunk. Sok a sérültünk, várjuk, hogy visszatérjenek, nagyon sok munka vár még ránk” – összegezte a meccs tapasztalatait a szegedi mester.

BÁNHIDI BENCE SZERINT MINDÖSSZE A CSAPAT 20%-A VAN VELE JÓBAN

Váratlanul rosszul szerepel a magyar bajnok Szeged a kézilabda Bajnokok Ligájában, eddig ugyanis négyből négy vereségnél jár a csapat, amelynek tagjai a legutóbbi alkalommal már nyílt levélben kértek bocsánatot a teljesítményükért. A csapatkapitány Bánhidi Bence volt a Kézivezérlés Extra legutóbbi vendége, amiben arról beszélt, hogy sérülések hátráltatják őt, de

leginkább amiatt szenved, elsősorban lelkileg, hogy rossz szériában van a csapat, nagyon a szívére veszi ezt az egészet, éjszakánként sokszor felriad és azon agyal, mit kéne tenni, mit mondjon a csapattársainak.

A Legszegedibb Szegediek szavazásunk sportolói kategóriáját vezető játékos azt is mondta, hogy szerinte elsősorban mentálisan kell kijönnie a csapatnak a gödörből, ugyanakkor fizikális problémáik is vannak, olyan, mintha az ellenfelek más dimenzióban játszanának. Minderről beszélt Pastorral, jelezték, hogy több kétkapus játékot szeretnének az edzéseken. A válogatott beálló úgy érzi, hogy amikor túl sokat taktikáznak az edzéseken, akkor a hétvégi meccs egy sokkal ér fel, mert testileg nem állnak rá készen. Ő mindig ad visszajelzéseket Pastornak, aki nem mindig nyitott erre.

“A csapat húsz százaléka van jóban vele. Nem azt mondom, hogy a többiek rosszban vannak vele, de nála mindig van egy csoport, aki a kedvenc, és van egy csoport, akit szeret hajtani és kaszabolni. Én a kedvencei közé tartozok, vagy tartoztam, amikor jól ment a játék. Most nem tudom, hova sorolna, de azért én tudok vele szót érteni”

– nyilatkozta Bánhidi Bence.

2013 ÓTA IRÁNYÍTJA A SZEGEDET, A CSAPAT VELE ÉRTE EL TÖRTÉNETE EDDIGI LEGHOSSZABB GYŐZELMI SZÉRIÁJÁT

Pastor 2013 óta irányítja a Pick Szegedet, amely vele érte el története eddigi leghosszabb győzelmi sorozatát.

  • Irányítása alatt nyerte meg a Szeged első nemzetközi kupáját, a 2013/14-es EHF Kupát, az elődöntőben a házigazda Füchse Berlint, a döntőben pedig a francia Montpellier Agglomeration Handballt legyőzve.
  • A Bajnokok Ligájában háromszor jutott negyeddöntőbe (2015, 2017, 2019).
  • A 2017/18-as szezonban magyar bajnoki címet szerzett a Szegeddel, amivel 11 év után taszította le ismét a trónról a nagy rivális Telekom Veszprém csapatát.
  • A 2018/19-es szezonban Magyar Kupát nyert csapatával,
  • a 2020/21-esben pedig – mely roppant viszontagságos volt – újabb bajnoki címet szerzett a Kékekkel.

Forrás: NSO

Fotók: Pick Szeged

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb