Közélet

Luxusverda szerdára: egy önvezető Lotus Evorával csapattak be a Lófarárhoz a thyssenkruppos srácok, akik bejelentették, hogy autóipari mérnökirodát nyitnak Szegeden

Autóipari mérnökirodát nyit Szegeden a thyssenkrupp Automotive üzletága, és ezzel a város a legmodernebb elektromechanikus kormányrendszerek fejlesztésének egyik nemzetközi viszonylatban is kiemelkedő helyszínévé válik. A thyssenkrupp-csoport ennek bejelentésére nem akármilyen autót vonultatott fel a Lófaránál, ugyanis egy önvezető Lotus Evora fordult be Szeged belvárosába.

Nem mindennap lát luxusautót az ember Szegeden, főleg nem egy önvezető Lotus Evorát, ma viszont aki a Belvárosba vette az irányt, az a Lófaránál könnyen összefuthatott vele. Mint kiderült, a még használtan és minden extra nélkül is több mint 30 millió forintos verdát a thyssenkrupp vonultatta fel, mivel bejelentették: autóipari mérnökirodát nyitnak Szegeden.

Mint megtudtuk, a vállalat magasan képzett mérnök munkatársai autóipari high-end hardver- és szoftverfejlesztést végeznek a világ legnagyobb autómárkáinak. A szegedi mérnökcsapat a budapesti és a veszprémi központokkal szoros együttműködésben tevékenykedik majd.  

IDEÁLIS HELYSZÍN LETT SZEGED

A thyssenkrupp az elkövetkező három évben összesen több mint 200 fővel tervezi növelni képzett mérnökei létszámát Magyarországon, és Budapest, valamint Veszprém mellett Szeged ideális helyszínként kínálkozott: a döntés során meghatározó szempont volt a Szegedi Tudományegyetem jelenléte, valamint az, hogy Szeged az utóbbi években egyre inkább egyfajta regionális központ szerepét kezdi betölteni az IT szolgáltatások és szoftverfejlesztés területén. A thyssenkrupp most ezt a törekvést, fejlődést fogja erősíteni magasszintű tudást igénylő fejlesztési feladatok Szegedre telepítésével. Az új mérnöki szolgáltató-központ segítségével a vállalat piaci potenciálját hatékonyabban aknázhatja ki, és az 1100 mérnököt foglalkoztató budapesti irodával, valamint a több mint félszáz munkatársat foglalkoztató veszprémi irodával összehangoltan működve  jelentősen növeli a thyssenkrupp speciális K+F tevékenységének nemzetközi versenyképességét.

NEM CSAK SZEGED, HANEM AZ EGÉSZ RÉGIÓ PROFITÁLHAT EBBŐL

„Húsz évvel ezelőtt Magyarországon alig néhányan találkoztak a thyssenkrupp Automotive üzletágával az országban, ma már több városban is otthonra leltünk, kölcsönösen előnyös együttműködések részesei vagyunk. Biztosak vagyunk abban, hogy nem csak Szeged városa, hanem az egész régió profitál a velünk való hosszú távú együttműködésből. Jelenlétünk további szakértelmet, további know-how-t és még több diákot hoz majd a városnak. Ők remélhetőleg itt a régióban telepednek le, és egy jövőbiztos gazdasági környezetet teremtenek”- emelte ki Tagai Dóra, a thyssenkrupp Components Technology Hungary HR vezetője Szegeden. 

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb