Szegedi Arcok

Szakembör rovatunk bemutatja: ha behajtasz a Veres Ács utcába, akkor hagyj fel minden reménnyel, a táblák szerint benn maradsz az idők végezetéig

“Aki ide bejön, hagyjon fel minden reménnyel. Nincs kiút” – került fel a cikkünk borítóképeként használt igen érdekes fotó a Szegeden láttam csoportba. Bizony, nem káprázik a szemed, a Veres Ács és a Nemes Takács utcák kereszteződésénél landolt a három tábla, ami arra figyelmeztet, hogy:

  • zsákutcába tévedtél,
  • ami egyirányú
  • és ahol még megállni is tilos.

Az, hogy ezt hogy sikerült a helyszínen a vízvezeték-rekonstrukciót végző kivitelezőnek összehozni egyelőre talány, viszont egy biztos: az utca zsákutca, tehát nincs másik kijárata, csak itt lehetne kihajtani, miközben egyirányú, ezért nem lehetne alap esetben megfordulni sem, tehát ha behajtasz, benn ragadsz az idők végezetéig. De biztos ami biztos, ott van még egy megállni tilos tábla is, ami még pikánsabbá teszi a helyzetet. A poszt alatti kommenteknél egyébként azt is írják, hogy ugyanez a jelenség van a Kálvária sugárút irányába is, mivel ott is le van zárva az út.

IVÓVÍZVEZETÉK-FELÚJÍTÁS ZAJLIK, HAMAROSAN ELTŰNNEK A TÁBLÁK

Mint korábban megírtuk: ivóvízvezeték-felújítási munkálatokat végeznek a helyszínen, emiatt kerültek ki az ominózus táblák is. A munkát alvállalkozó végzi a Szegedi Vízmű Zrt. megbízásából. Jelenleg a Veres Ács utca, Kálvária tér és Nemes Takács utca között, illetve a Veres Ács utca, Nemes Takács és Hajnal utca közötti szakaszon is felújítást eszközöl a Szegedi Vízmű. A tervek szerint 2022. november végére befejeződnek a munkálatok, és megszűnik a forgalomkorlátozás, visszaállhat a közlekedésben a megszokott rend, vagyis eltűnnek a káoszt okozó táblák is a helyszínen.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb