Közélet

Amerikai katonai kitüntetést vehetett át Molnár Zsolt, a vásárhelyi laktanya parancsnoka

Az amerikai hadsereg összhaderőnemi, haderőfejlesztésért felelős szervezet összekötőjeként végzett munkájának elismeréseként október végén vette át az amerikai Defence Meritorious Service Medal-t Molnár Zsolt ezredes – írta közleményében a Bocskai István Lövészdandár. A vásárhelyi laktanyaparancsnok Thomas C. Irwintől, az Amerikai Egyesült Államok haderőfejlesztésért felelős vezetőjétől vehette át az elismerést.

Thomas C. Irwin, az Amerikai Egyesült Államok összhaderőnemi haderőfejlesztésért felelős vezetőjének helyettese egy amerikai delegáció tagjaként érkezett Magyarországra.

A látogatás célja az Egyesült Államok összhaderőnemi fejlesztésekért felelős szervezet és a Magyar Honvédség között korábban már megkezdett koncepciófejlesztés és hosszútávú képességfejlesztés terén potenciális együttműködési területek kiterjesztése és feltérképezése volt.

Irwin az Amerikai Egyesült Államok védelmi miniszterének nevében adományozott rangos kitüntetést adott át Molnár Zsolt ezredesnek, az MH 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnokhelyettesének, aki 2018 és 2022 között teljesített szolgálatot Norfolkban. A Defense Meritorious Service Medal kitüntetéssel az összhaderőnemi szintű szolgálati érdemeket ismerik el, illetve olyan személy érdemelheti ki ezt a kitüntetést, aki kiemelkedő szolgálatával sokat tett az Egyesült Államok védelmi minisztériumáért, többek között a bilaterális kapcsolatok magas szinten tartásáért.

Kapcsolódó cikkek

2 hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb