Mindenmás

Megbüntették a Csillag Börtönben a Magda Marinkó felé kést dobó csantavéri halálosztót, Dér Csabát

Nem úszta meg büntetés nélkül a szegedi Csillag Börtönben raboskodó Dér Csaba, hogy két hónapja balhézott a délvidéki halálosztóként ismert, az idegenlégiót is megjáró embervadásszal, Magda Marinkóval – tudta meg a Blikk. A csantavéri mészárosként elhíresült Dért a fogva tartott társának sértegetése miatt 10 nap magánelzárásra ítélték, de egy hónapig a rádióját sem használhatja.

Két hónapja, szeptember elsején számoltunk be arról, hogy kitört a balhé a szegedi Csillag Börtönben. A zárka ajtaján lévő “tátika” nyíláson keresztül próbálta meg megsebezni Magda Marinkót a szintén a szegedi Csillag Börtönben ülő “Csantavéri Mészáros”, alias Dér Csaba, aki a hármas emberölésért életfogytiglanra ítélt férfi azért akart bosszút állni, mert szerinte a Z. Nagy család meggyilkolásával vádolt idegenlégiós a felelős a bátyja haláláért (is). 

A KÉS ÉS A PARTVISNYÉL IS REPÜLT

A balhé nem maradt következmények nélkül, ugyanis a Blikk szerint Dér Csabát a fogvatartott társának sértegetése miatt 10 nap magánelzárásra ítélték, de egy hónapig a rádióját sem használhatja.

“A Szegedi Fegyház és Börtön Fegyelmi Bizottságának elsőfokú határozatában, amit a Szegedi Törvényszék bírája jogerősen fenntartott, egészen pontosan úgy fogalmaznak, hogy védencem „a nyitott ételbeadó nyíláson keresztül hangosan szidalmazta Magda Marinkó fogvatartottat, közben kidobta a rendszeresített kését és egy partvisnyelet, mondván, nesze, rohadt gyilkos. Dér Csaba a fegyelemsértés elkövetését elismerte, védekezésül előadta, cselekedetét azért tette, mert meg van róla győződve, hogy Magda Marinkó fogvatartott megölte testvérét és kötelességének érezte, hogy a sértett nevében fellépjen” – magyarázta a Blikknek dr. Gulyás Krisztián, Dér ügyvédje.

EGYIKÜKNEK MENNI KELL

Az ügyvéd elmondása szerint súlyosbító körülményként értékelték többek között, hogy „a cselekmény súlyosan sérti és veszélyezteti az intézet rendjét és biztonságát”. A bírónak elmondta, Magda Marinkó sértegetését nem bánta meg, viszont az intézet rendjét nem akarta megsérteni. “Mindenképpen szeretné, ha egyiküket eltávolítanák a fegyházból, még csak egy épületben sem akar vele többé lenni” – tette hozzá az ügyvéd, aki arról is beszámolt: védence rádióját egy hónapra elveszik, amiért nem szólt az őröknek azonnal, hogy az incidens során a keze megsérült.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb