Közélet

Komoly gondokat okozhat a posták bezárása, legfőképpen az idősek életét nehezíti meg, hogy megszűnnek egyes hivatalok

Sok településen okoz majd gondot a posták bezárása. Legfőképpen az idősek életét nehezíti meg, hogy megszűnnek egyes hivatalok – írja az RTL. A Magyar Posta egyébként a héten jelentette be 360 hivatalának bezárását a magas energiaárak miatt. Szegeden 12, Debrecenben 10 postával lesz kevesebb november közepétől, Makón pedig a felújított hivatalra kerül lakat.

Az RTL készített körképet arról, hogy hogyan érinti az embereket, főként az időseket az, hogy 360 postát bezárnak ideiglenesen országszerte. Mint kiderül, egy frissen felújított postát is bezárnak átmenetileg Makón, a főváros II. kerületében pedig a nyolc postából hat lesz zárva november 12-től, míg a budai csillaghegyi postáért már petíciót is indítottak.

KÁOSZRA KÉSZÜLNEK MAKÓN

Az RTL szerint az időseket és a betegeket érinti leginkább fájdalmasan, hogy több postát is bezárnak az országban. A portál azt írja, hogy Makón a Kossuth Lajos utcában már messziről látszik a posta felújított épülete, november közepén mégis bezárják ezt is. Ezentúl a központi postán tudják majd az ügyeiket intézni az emberek, ami húsz perc gyalogútra van innen. A helyiek szerint már a tavalyi felújítás is leterhelte a nagypostát.

„Nagyon sajnálom, hogy ha ez bezár. Ebben a városrészben nagyon sok az idős ember, és csekken fizetik be a kötelezettségeiket. Tehát nem utalnak, nincs gyakorlatuk számítógépes ismeretekbe” – panaszolta az RTL Híradónak Vass Zoltán, makói lakos. “A nyáron is úgy volt, felújítás alatt be volt zárva, és sorfalat álltunk, még a reggeli órákban kint az utcán is álltak” – ezt már Molnár Istvánné mondta az RTL Híradónak, aki nem tudja elképzelni, hogy milyen káosz lesz a bezárás után, hiszen már a posta felújítása alatt is hatalmas volt a sor a központi postánál.

Hasonló káoszhelyzet alakulhat ki Szegeden is, hiszen a bezáró 12 postahivatal hiányát minden bizonnyal meg fogja érezni a város, főként azok az idősek, akik csak itt tudják befizetni a számláikat. Az alábbi hivatalokra kerül lakat Szegeden:

  • Szeged – Gyálarét posta (Koszorú u. 35)
  • Szeged 11 posta (Takaréktár u. 8)
  • Szeged 12 posta (Csongrádi sgrt. 108)
  • Szeged 13 – Tápé posta ( Budai Nagy Antal u. 27)
  • Szeged 17 posta (Zentai u. 31/a)
  • Szeged 18 posta (Hargita utca 60)
  • Szeged 2 posta (Indóház tér 1)
  • Szeged 3 posta (Petőfi Sándor sgrt. 9)
  • Szeged 4 posta (Népkert sor 7)
  • Szeged 6 posta ( Csaba u. 34)
  • Szeged 7 posta (Csap u. 50)
  • Szeged 8 posta (Olajbányász tér 1)

Az is kiderült továbbá, hogy Vásárhelyen 3, Makón és Csongrádon 1-1 kisposta zár be átmenetileg. 

360 HIVATALT ZÁRNAK BE, 300 MUNKÁSTÓL PEDIG MEGVÁLNAK

A posta közlése szerint az energiafelhasználás csökkentése érdekében 360 hivatalt zárnak be átmenetileg, valamint 300 munkatársuktól válnak meg. a Magyar Postának az energiaválság több mint 20 milliárd forint költség terhet okozott. Az intézkedések csak olyan postákat érintenek, ahol tipikusan alacsony a forgalom, és nem történik kézbesítés. 

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb