Smart Szeged

Átépítés miatt lezárták a Dugonyi úti vasúti átjárót Röszkénél

November végéig lezárták a Dugonyi úti vasúti átjárót Röszkénél – tájékoztatta csütörtökön a Szeged365-öt a MÁV. Mint közleményükben írják, átépítik a vasúti átjárót, így november 30-ig a gépkocsik a József Attila úti vasúti átjárón át közlekedhetnek.

Az ütemtervnek megfelelően halad a Szeged–Röszke (136-os) vasútvonal felújítása a MÁV beruházásában. A korszerűsítés keretén belül a Röszke–Szabadka közötti nyíltvonali szakaszon a 4301 sz. út és I. körzet csatlakozásánál (Mórahalom bekötő út, Dugonyi út) átépítik a vasúti átjárót. A munkálatok tervezetten november 30-ig tartanak, addig az átjárót a közúti forgalom elől lezárták. A gépkocsik a József Attila úti vasúti átjárón át közlekedhetnek, a terelőutat táblák jelzik.   

A közleményben azt is írják, hogy a vasútvonal felújítása, villamosítása tervezetten 2023 őszén fejeződik be teljeskörűen, a projekt keretében a szakaszon lévő 13 vasúti átjáró fény- vagy fény- és félsorompós biztosításának kiépítését tervezik. A vasúttársaság a lezárás miatti esetleges kényelmetlenségekért az arra közlekedők elnézését és türelmét kéri.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb