Közélet

Ujhelyi István: Az Európai Unióból való kilépés reális veszély

Az európai parlamenti képviselő szerint a következő fél év fogja eldönteni, hogy Magyarország kilép-e az EU-ból, vagy sem. Mindenesetre Ujhelyi István úgy gondolja, hogy Orbán Viktornak semmi sem lesz drága ahhoz, hogy az ország uniós tagsága helyett a saját hatalmát betonozza be.

Ujhelyi István interjút adott az mfor.hu-nak. Az EP-képviselő a lapnak kifejtette: reális veszélynek tartja, hogy Magyarország kilép az EU-ból. „Ez a következő fél év nagy kérdése. A politikai logika mentén érdemes gondolkodni, és nem a gazdasági-társadalmi racionalitás mentén. Ez a rezsim pontosan tudja magáról, hogy örökké regnál vagy nagyon sokaknak kell szembenéznie a társadalom és a bíróság ítéletével. Nincs más út, mint hatalmon maradni” – taglalta Ujhelyi.

A szegedi politikus azt is hozzátette, hogy: „Orbán Viktornak semmi nem lesz drága ahhoz, hogy az uniós tagságunk helyett saját hatalmát betonozza be”. A képviselő szerint az unióban „tudják, hogy szemfényvesztő a kormány, a Bizottság és a Tanács is kitanulta Orbánékat. De az Európai Unió is megállapodásra törekszik” – tette hozzá.

Ujhelyi István egyébként októberben kilépett az MSZP-ből. Erről itt írtunk:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb