Szegedi ArcokVideo365

Szegedi Pletykák: “hiánycikk lehet a boltok polcain a tojás és a burgonya is” – avagy így vélekedtek Ti a hatósági áras élelmiszerek bővítéséről

A kormány döntése alapján két újabb termékre terjesztik ki az élelmiszer-árstopot: a tojásra és a burgonyára. Ahogy Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter a szerdai Kormányinfón közölte, a szeptember 30-i szinten rögzítik az árakat. A határozat pedig a lehető leggyorsabban, néhány napon belül életbe lép. A hír hallatára legújabb Szegedi Pletykák rovatunkban arról faggattunk titeket, mit szóltok a hatósági áras termékek bővítéséhez, mekkora segítséget nyújthat a családoknak, a tojás és a burgonya árának maximalizálása.

A TOJÁS ESETÉBEN AZ ÁRSTOPNAK KÖSZÖNHETŐEN 24%-OS MEGTAKARÍTÁST ÉRHETÜNK EL, MÍG A BURGONYA ESETÉBEN EZ ALIG 8%

Mint ahogy a Kormányinfón kiderült, a krumpli esetében van korlátozás, ott az újburgonya és az édesburgonya esik ki az árszabályozás hatálya alól. A KSH adatai alapján a tízdarabos tojás átlagára októberben 899 forint volt, míg szeptemberben 723 forint. Vagyis itt 24 százalékos megtakarítást lehet elérni. A burgonya esetében ennél szerényebb a spórolás mértéke. A kilóár 380 forint volt októberben, míg szeptemberben 352 forint. A megtakarítás mértéke itt kilónként 28 forint, vagyis alig 8 százalék. A legfrissebb árstop kapcsán elhangzott, a döntés legalább az év végéig szól, addig tehát már nyolc alapvető élelmiszer árának maximumát rögzítették.

“HIÁNYCIKK LEHET A BOLTOK POLCAIN A TOJÁS ÉS A BURGONYA IS”

Szegedi Pletykák rovatunkban a legtöbb megkérdezett aggodalmát fejezte ki, hogy a tojás és a burgonya árának maximalizálásával hiánycikk lehet a boltok polcain a tojás és a burgonya is, mint ahogy sokan azt a hatósági ár alá eső kristálycukornál és tejnél megtapasztalták már. Mások véleménye szerint a gazdaságba így beleavatkozni nem szabad, más módon kellene az embereket támogatni. Ugyanakkor voltak, akik elmondták, az egyre inkább elszabaduló árak miatt a tojásra és burgonyára bevezetésre kerülő árstop segítséget nyújthat a családoknak, csak félő, hogy mivel emellett mindennek emelkedik az ára, elég csak a villanyra, vagy a gázra gondolni, jelentősen nem csökkenti kiadásainkat.

Nézd meg videónkat is, hogyan vélekednek a témáról a szegediek.

Operatőr: Magyar Andor

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: Belcampo Fernald
'Fel a tetejéhez' gomb