Közélet

A jelentkezők több mint egyharmada nem felel meg határvadásznak

A határvadász szolgálatra jelentkezők több mint egyharmada, 100-ból 36 ember vagy a felvételi követelményeknek nem felel meg, vagy az alkalmassági vizsgálaton, illetve a vizsgán bukik el, és minősítik alkalmatlannak – derült ki az Országos Rendőr-főkapitányság a hvg.hu közérdekű adatigénylésére adott válaszából.

Mint írták, az Országos Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint bár hatalmas érdeklődés övezte a határvadász képzést, tízezernél is többen érdeklődtek a képzés iránt, közülük 2077-en nyújtották be ténylegesen jelentkezésüket, október 10-ig pedig mindössze 811 határvadász tette le az esküjét.

A rendőrség tájékoztatása kitért arra, hogy a 2077 jelentkező közül 1265 személy alkalmassági vizsgálata zárult le, 811 fő “megfelelt minősítést szerzett”, ők esküt is tettek, 454-en viszont megbuktak az egészségi, pszichológiai, fizikai alkalmasságin vagy a vizsgán.

A kormány korábbi tájékoztatása szerint a teljes határvadász-állományt 4000 főre szeretnék kibővíteni, az év végéig első körben 2200 főre tervezték az állomány létszámát növelni.

Forrás: hvg.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb