KikapcsVideo365

Koraszülöttek Világnapja ’22: Lilába öltözött a Szegedi Dóm, az SZTE Rektori Hivatala és az ART Hotel

Lila színben pompázott ma a Szegedi Dóm, Magyarország egyetlen 20. században épült székesegyházát a Koraszülöttek Világnapja alkalmából fényfestették meg csütörtök délután 5-től háromnegyed 6-ig. A Magyarok Nagyasszonya-Székesegyház (ez a hivatalos neve) mellett az SZTE Rektori Hivatalának Dugonics téri épülete és az ART Hotel is felvette a világnap hivatalos színét.

A világnap alkalmából – akárcsak 2021-ben – ismét lila köntösbe bújt a Fogadalmi Templom, így a Dóm tér egyszerre tündökölt a hit és remény színeként aposztrofált lila, és a túlsó végéről, a Szeged Eye LED-sorából özönlő kékesfehér színorgiában. Az esemény elején a szegedi Korábban Érkeztem Alapítvány vezetője, Dr. Rádi Kata köszöntötte a helyszínen lévőket, majd egy érintett anyuka zenekara, a Haramia együttes hívta egy kis közös éneklésre, táncolásra az egybegyűlt családokat.

A Dóm téri megemlékezést követően egy szeretetteljes sétára invitálták a résztvevőket, akik a Korábban Érkeztem Alapítvány által készített kis lila mécsesekkel sétáltak át a Szent-Györgyi Albert Agórába.

“Nagyon fontos az, hogy a lila fénnyel azokat az embereket is elérjük, akik úgy gondolják, hogy ez a dolog tőlük nagyon távol esik és közvetlenül nem érintettek ebben a témában. Egy gyermek születése mindenkinek óriási öröm, hiszen egy kincset kapnak, de semmiben nem különbözik egy koraszülő anya és egy 40. hétre született gyermek szülei, hiszen mindenkinek ugyanaz a célja, hogy boldog és egészséges gyermekeket adjunk a világnak.

Fontos, hogy ez a lila szín nagyon messzire elérjen”

nyilatkozta Fülöp Tímea kolléganőnknek az esemény előtt Dr. Rádi Kata.

Az eseményről a meseszép drónvideóiról ismert szegedi vlogger, AxeFly Vision, alias Petrács Alex lőtt pár lélegzetelállító fotót, Magyar Andor kollégánk Szeged365 aftermovie-jával pedig pénteken érkezünk:

Fotók: AxeFly Vision

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb