Közélet

Lövöldözés Horgoson: egy 20 év körüli bevándorló férfit lőttek mellkason, ma korábban mehetnek haza az iskolás diákok

Csütörtök délután rendbontás volt a Szegedtől légvonalban mindössze 18 kilométerre lévő Horgoson, a Szabad Magyar Szó nevű vajdasági portál szerint lövöldözés is volt a település főutcáján – írtuk meg még az este, ma pedig kiderült, hogy egy 20 év körüli bevándorló férfit mellkasi lőtt sebekkel szállítottak kórházba.

Ismét fegyverekkel támadtak egymásnak migránsok a szerb-magyar határ közelében, ezúttal a Röszkével szomszédos Horgoson – írja az esetről az MTI. A leszámolás csütörtökön, sötétedés után kezdődött, a rendőrség tájékoztatása szerint egy 20 év körüli bevándorló férfit mellkasi lőtt sebekkel szállítottak kórházba.

BEGYŰJTIK A MIGRÁNSOKAT

A közösségi médiában megjelent, térfigyelőkamerás felvételek tanúsága szerint az illegális bevándorlók egy csoportja fegyverekkel felszerelkezve sétált az utcán, a lövések után pedig futásnak eredtek. A rendőrség kivonult a helyszínre, és az éjszaka folyamán helyreállította a rendet, pénteken pedig a híradások szerint a belügyminisztérium emberei begyűjtik a migránsokat, és elszállítják őket a határ közeléből.

MINDIG VISSZATÉRNEK

Az MTI szerint a szerb-magyar határ mellett egyre több illegális bevándorló tartózkodik, és megnőtt az incidensek száma. Az Afrikából és Közel-Keletről érkező migránsok úti célja nem a nyugat-balkáni ország, hanem az Európai Unió, ám a magyar határzár miatt sokan hosszabb időre Szerbiában rekednek. Emlékeztetnek arra, hogy júliusban két nagy, migránsok elleni akció is volt Vajdaságban. A hónap elején a kelebiai erdőben csapott össze két migránscsoport, és az összetűzésnek halálos áldozatai is voltak. Akkor 85 illegális bevándorlót fogtak el, nem sokkal később Horgoson 120 migránsra csaptak le a rendőrök. Mivel a szerb hatóságok nem toloncolják ki azokat, akiket elfognak, csupán az ország északi határától a déli határig szállítják őket vissza, a migránsok sokszor ismét útra kelnek, és néhány nappal később elérik a magyar határt.

MA KORÁBBAN MENNEK HAZA A DIÁKOK

Mindezek mellett a Szabad Magyar Szó azt is írja, hogy Horgoson ma elmarad a délutáni váltásban tanuló diákok utolsó két órája, hogy még világosban hazaindulhassanak a gyerekek. A Kárász Karolina Általános Iskola internetes oldalán közzé tett értesítés szerint ma 16 óra 25 perckor fejeződik be a tanítás. Az intézkedést a csütörtök esti lövöldözés miatt vezették be. Pénteken aláírásgyűjtés is kezdődött rendkívüli falugyűlés összehívására a faluban. Olga Stojanovićnak a Horgos – a mi falunk nevű Facebook-csoportban közzétett bejegyzése szerint vasárnap 9 óráig lehet aláírni a listákat.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb