Közélet

Együttműködési megállapodást kötött a Szegedi Tudományegyetem és a Magyar Úszó Szövetség

A Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) nyolc egyetemmel, köztük a Szegedi Tudományegyetemmel kötött együttműködési megállapodást, amellyel az Úszó Nemzet Programban résztvevő oktatók kiválasztását és fejlesztését segítik.

“CSAK EGY JÓL MŰKÖDŐ KÖLCSÖNÖS MUNKA VEZETHET EREDMÉNYHEZ”

A MÚSZ pénteki sajtótájékoztatóján Wladár Sándor, a szervezet elnöke elmondta, a magyar sport történetében egyedülálló megállapodásról van szó. “Nem látszatintézkedésekre, hanem valódi együttműködésre van szükség. Lépést kell tartani a modern világgal, a kialakult gazdasági helyzettel, az energiaárakkal. Csak egy jól működő kölcsönös munka vezethet eredményhez” – nyilatkozta Wladár, aki emlékeztetett rá, a 2018-ban megálmodott, állami támogatással létrejött program jelenleg húsz városában körülbelül 20 ezer gyermekkel és 230 oktatóval zajlik.

A TERVEK SZERINT JÖVŐ SZEPTEMBERTŐL MÁR 46 EZER GYERMEKET TUDNAK BEVONNI A PROGRAMBA

Korábban a szakértők bevonták az illetékes oktatás- és sportpolitikáért felelős tárca képviselőit, és az általuk megfogalmazott szakterületi javaslatokat beépítették a programba. Wladár Sándor kiemelte, az energiaválság okozta gazdasági helyzetben is 77 uszoda működését sikerült megmenteni, aminek köszönhetően a tervek szerint jövő szeptembertől már 46 ezer gyermeket tudnak bevonni a programba, ezt a számot pedig néhány éven belül 100 ezerre szeretnék feltornázni.

EZEK AZ EGYETEMEK ÍRTÁK ALÁ A MEGÁLLAPODÁST

A MÚSZ-elnök külön kiemelte az ötszörös olimpiai bajnok Egerszegi Krisztina szerepét, akit sikerült meggyőzni, hogy legyen a program nagykövete, azóta pedig minden héten járja a fővárosi és vidéki helyszíneket, ahonnan értékes beszámolókat készít rendszeresen. A pénteki sajtótájékoztatón a MÚSZ nyolc egyetemmel kötött megállapodást, az ünnepélyes aláíráson:

  • a Szegedi Tudományegyetem,
  • az Eötvös Loránd Tudományegyetem,
  • a Debreceni Egyetem,
  • a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem,
  • a Pécsi Tudományegyetem,
  • a Nyíregyházi Egyetem,
  • az egri Eszterházy Károly Katolikus Egyetem
  • és a győri Széchenyi István Egyetem képviselői látták el kézjegyükkel a szerződést.

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

2 hozzászólás

  1. Visszajelzés: foundation
  2. Visszajelzés: grote blote tieten
'Fel a tetejéhez' gomb