Mindenmás

Két trolibusz karambolozott a Centrumnál, sérült is van, tele van a környék mentőautókkal (frissítve)

“Troli találkozott trolival, és csúnyán összetörtek, a Centrum áruháznál 4-4 rendőri egység és mentő is a helyszínen van” – írta üzenetében Misi nevű olvasónk 8 környékén, akitől a fotók egy részét is kaptuk. Egy másik olvasónk, Feri 6 mentőautót számolt meg kint, a helyszíni beszámolók alapján

  • az Anna kút felé normál módon lehet közlekedni,
  • a Dugonics tér irányában viszont mission impossible, az egyik trolibusz (5-ös) teljes szélességében elfoglalja az úttestet és a síneket.

Vigyázz magadra! A biztonságos közlekedés támogatója Szeged újgenerációs takarítócége, az ATTRECT-CLEAN (70) 676 7333!

Az ügyben megkerestük az SZKT-t is, amint válaszolnak, cikkünk frissülni fog. Helyszíni beszámolók alapján sérült is van a helyszínen, a mentősök elkezdték az ellátását.

Az alábbi videót Krisztofertől kaptuk:

@szeged365

MOST történt: két TROLIBUSZ karambolozott a Centrumnál, minden tele van mentőautókkal + rendőrökkel… Köszi a videót, Krisztofer!

♬ original sound – Szeged365 – Szeged365

FRISSÍTVE: AZ SZKT SZERINT “FORGALMI ZAVAR” TÖRTÉNT

A Szegedi Közlekedési Kft. fél 9 után kicsivel posztolt az ügyről, ők diszkréten annyit írtak, hogy

“forgalmi zavar” történt a Tisza Lajos körúton.

Mint közölték, emiatt

  • a Bartók tér – Vár utca,
  • és az Anna kút – Kecskés végállomás és a Vadaspark között

pótlóbuszok közlekednek.Előreláthatólag 5-20 perces vonali késések várhatóak. Az érintett járatok: 3-as, 3F-es, 4-es villamosvonal, valamint az 5-ös, 6-os, 8-as, 9-es, 10-es, 19-es trolibuszvonal.

FRISSÍTVE 2.0.: NÉGY SÉRÜLT VAN

Este 9-kor további információink érkeztek, a Csongrád-Csanád Megyei Rendőrfőkapitányság sajtóügyeletétől azt tudtuk meg, hogy 4 sérültje van a balesetnek. A karambol akkor történhetett, amikor

  • a Károlyi Mihály utcáról érkező 5-ös trolibusz
  • kihajtott a Tisza Lajos körútra, ahol a másik, 8-as járat közlekedett.

A helyszínen lévő olvasóink üzenetei szerint az 5-ös troli sofőrje talán azt hihette, átfér még a lámpán, csak ugye, pont jött a 8-as.

FRISSÍTVE, 3.0.: BEFEJEZTÉK A HELYSZÍNELÉST, ÚJRA ELINDULT A FORGALOM

“A forgalmi rend helyreállt, ismét a megszokott menetrend szerint közlekednek a járatok” – írta este 11 előtt az SZKT, közben Norbitól kaptunk egy adag helyszíni fotót, ezeken az is látszik, hogy mennyire tört össze az 5-ös troli orra:

FRISSÍTVE 4.0: AZ SZKT KIVIZSGÁLJA AZ ESETET

A balesettel kapcsolatban ma befutott a hivatalos SZKT közlemény is. Mint kiemelték: 2 fő könnyű és 2 fő súlyos sérüléseket szenvedett. Az SZKT azt is írja, hogy a helyszínen rendőri helyszínelés és az esetnek megfelelő intézkedések történtek.

“Társaságunk szakemberei azonnal, már a helyszínen megkezdték az eset kivizsgálását. A baleset körülményeinek pontos megértéséhez szakértő bevonását is igénybe vesszük, illetve a járművön működő kamerák felvételeit is felhasználjuk” – emelték ki, majd hozzátették, hogy a helyszín 22.00 órakor a műszaki mentést követően felszabadult, és a forgalom a teljes útszakaszon helyreállt. Az anyagi kár mindkét járműben jelentős, ennek pontos felmérése jelenlegi is tart. A felelősség megállapítására a vizsgálatok lezárása után kerül sor. A Szegedi Közlekedési Társaság továbbá azt írja, hogy a vizsgálat pontos eredménye alapján a hasonló esetek elkerülését biztosító döntéseket, illetve intézkedéseket fognak meghozni.

Köszönjük a fotókat és az infókat: Krisztofer, Anita, Feri, Mihály, Norbi!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb