Mindenmás

Trolibaleset Szegeden: ketten könnyebben, és ketten súlyosan megsérültek kedd este, az SZKT is kivizsgálja az esetet, szakértőt vonnak be

“Troli találkozott trolival, és csúnyán összetörtek, a Centrum áruháznál 4-4 rendőri egység és mentő is a helyszínen van” – írtuk meg kedden este 8 óra körül, a balesettel kapcsolatban pedig ma befutott a hivatalos SZKT közlemény is. Mint kiemelték: 2 fő könnyű és 2 fő súlyos sérüléseket szenvedett.

Kedd este, 19:47 perckor az 5-ös vonalon Körtöltés utca irányába közlekedő járművezető a diszpécser szolgálatnak jelezte, hogy a Tisza Lajos körút -Károlyi utca kereszteződésében ütközött a Klinikák irányába tartó járművel – írják a sajtóközleményben. Mint hozzátették: az ütközés során 4 fő utas megsérült, közülük 2 fő könnyű, 2 fő súlyos sérülést szenvedett. A sérültek jelenlegi állapota után érdeklődtek, de ilyen információt csak a sérültek közvetlen hozzátartozóinak adhat ki bármely egészségügyi intézet – tették hozzá.

A HASONLÓ ESETEK ELKERÜLÉSÉT BIZTOSÍTÓ DÖNTÉSEKET FOGNAK MEGHOZNI

Az SZKT azt is írja közleményében, hogy a helyszínen rendőri helyszínelés és az esetnek megfelelő intézkedések történtek. “Társaságunk szakemberei azonnal, már a helyszínen megkezdték az eset kivizsgálását. A baleset körülményeinek pontos megértéséhez szakértő bevonását is igénybe vesszük, illetve a járművön működő kamerák felvételeit is felhasználjuk” – emelték ki, majd hozzátették, hogy a helyszín 22.00 órakor a műszaki mentést követően felszabadult, és a forgalom a teljes útszakaszon helyreállt. Az anyagi kár mindkét járműben jelentős, ennek pontos felmérése jelenlegi is tart. A felelősség megállapítására a vizsgálatok lezárása után kerül sor. A Szegedi Közlekedési Társaság továbbá azt írja, hogy a vizsgálat pontos eredménye alapján a hasonló esetek elkerülését biztosító döntéseket, illetve intézkedéseket fognak meghozni.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb