Kikapcs

Holnap jön Advent második vasárnapja: Szabó Sándor országgyűlési képviselő és Juhász András református lelkipásztor gyújtják meg a gyertyát a Dóm téren

December 4-én, azaz holnap lobban fel a láng a Dóm téren felállított óriás adventi koszorú második gyertyáján. A délután 5 órakor kezdődő eseményen Szabó Sándor országgyűlési képviselő és Juhász András református lelkipásztor, a Csongrádi Református Egyházmegye Esperese gyújtja meg a gyertyát.

A Fogadalmi templommal szemben állították fel a város nyolc méter átmérőjű adventi koszorúját, amely elkészítéséhez 100-150 kéve fenyőgallyat és 40 négyzetméter dróthálót használtak fel. November 27-én, Advent első vasárnapján Dr. Botka László polgármester és Dr. Kiss-Rigó László püspök gyújtotta meg az első gyertyát, a másodikat pedig holnap Szabó Sándor országgyűlési képviselő és Juhász András református lelkipásztor, a Csongrádi Református Egyházmegye Esperese gyújtja meg.

SZAJBÉLY MIHÁLY ÉS DUDA ERNŐ IS GYÚJTANAK MÉG GYERTYÁT

December 11-én és 18-án lobban fel a láng az adventi koszorú harmadik és negyedik gyertyáján, melyet szintén 17 órai kezdettel gyújtanak meg:

  • december 11-én, Prof. Dr. Szajbély Mihály irodalomtörténész, Szeged díszpolgára és Cserháti Sándor evangélikus lelkész,
  • december 18-án, pedig id. Dr. Duda Ernő immunológus, Pro Urbe díjas kitüntetett és Wertheim Mátyás ferences plébános gyújtja majd meg a gyertyát a Dóm téren.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb