Kikapcs

Nem maradunk kulturális kikapcsolódás nélkül: a Szegedi Pinceszínház a téli hónapokban is nyitva tart

Év elején bezár a Szegedi Nemzeti Színház és tervezetten március 3-ig nem is nyit majd ki, viszont nem maradunk kulturális események nélkül ebben az időszakban sem. A Szegedi Pinceszínház társulatát sem kíméli a rezsi növekedés, mégis kötelességüknek érzik, hogy ebben a nehéz gazdasági helyzetben, legalább egyetlen kulturális intézményként nyitva tartsanak a városban.

“Mivel a téli hónapokban minden kulturális intézménynek Szegeden, az önkormányzati döntés értelmében be kell zárnia, így művészi missziónak érzem, hogy mi nyitva legyünk, még akkor is, ha ez átszervezéseket és újra tervezéseket jelent gazdaságilag” – mondta Kancsár Orsolya, a teátrum igazgatója. „Úgy gondolom, hogy a színházba járni szerető nézőket nem szabad elengednünk. Szeretnénk hozzájárulni ahhoz, ami a Szegedi Nemzeti Színháznak is érdeke, hogy ne veszítsük el nézőinket, hiszen aki szereti a színházat, az eljár mind a három szegedi intézménybe” – tette hozzá.

EGYÜTTMŰKÖDÉS VAN AZ INTÉZMÉNYEK KÖZÖTT

A Szegedi Pinceszínház szerkesztőségünknek küldött közleményében azt írja, hogy a teátrum mindig is, immár 21 éve Szeged kulturális életét helyezte előtérbe, és ez most sincs másként. „Szerencsére, Szegeden nagy együttműködés van a különböző és sokszínű kulturális intézmények és társulatok között, így most sem kérdés, hogy ebben a nehéz helyzetben is segítjük egymást, ahogy tudjuk, a nézőink érdekeit tartva szem előtt” – nyilatkozta Kancsár Orsolya. Mint tovább kiemelték, a színházban elektromos berendezésekkel fűtenek, ami teljes komfort érzetet biztosít a nézők számára, hiszen nem idegen látvány mostanában, hogy a nagyobb intézményekbe takarókkal készülnek és nagykabátban ülnek végig előadásokat. A Szegedi Pinceszínház meleggel és sokféle előadással várja a színházszerető embereket. Mint kiderült, a repertoárban van:

  • a Játék a kastélyban,
  • az Amadeus,
  • a III. Richárd,
  • a Házasság Palermóban,
  • a Felbontatlan levél,
  • és a Fölöttem az ég – Kosztolányi-est is.

Sőt, március elején Sardar Tagirovsky rendez egy meglepetés előadást is, amely egy ismert művet dolgoz át zenés vígjátékká, amit modern zenei technikákkal fűszerez, Miért éppen Genova címmel Csehov: Sirály című darabja alapján. Az évad végén pedig Varga Bálint viszi színre Varsányi Anna: GONG című kortárs tragikomédiáját, melyet ősbemutatóként mutatnak be.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb