Kikapcs

Kölcsönlakás, Republic és János vitéz – meghirdette következő évadának műsorát a mórahalmi Patkó Lovas és Szabadtéri Színház

Változatos, műfajilag is sokszínű programmal várja a közönséget következő évadában, június elejétől egészen augusztus végéig a mórahalmi Patkó Lovas és Szabadtéri Színház. Nógrádi Zoltán polgármester az évadot bemutató keddi sajtótájékoztatón elmondta, minden korábbinál színesebb műsorszerkezettel, változatosabb kulturális kínálattal várja jövő nyáron Mórahalom a vendégeket és a helybélieket.

A programot igyekeztek úgy összeállítani, hogy mindenki találjon számára vonzó produkciót – közölte a politikus, hozzátéve, a meghirdetett műsor alapján bíznak abban, 25-28 ezer néző látja majd a nyári előadásokat. A polgármester hangsúlyozta, határ menti pozíciójából adódóan évente több százezeren látogatnak el Vajdaságból turisztikai vagy kulturális programokra Mórahalomra, és a vendégek között a magyar mellett az utóbbi években egyre többen vannak a szerb anyanyelvűek is.

MUSICALLEL INDUL AZ ÉVAD

Az évad június 10-én a Zámbó Jimmynek emléket állító musicallel indul, majd Ray Cooney és John Chapman fergeteges vígjátékát, a Kölcsönlakást láthatja a közönség. Az elmúlt évek egyik legnagyobb színházi sikere Dés László, Geszti Péter és Grecsó Krisztián Molnár Ferenc regénye alapján készült A Pál utcai fiúk című musicalje, melyet június 17-én mutatnak be Mórahalmon. Továbbá:

  • június 22-én az Omega együttes 21 slágere csendül fel a Gyöngyhajú lány balladája című produkcióban, melyen a színpadi látványról az Experidance művészei gondoskodnak,
  • másnap Lehár Ferenc egyik legnépszerűbb operettje, a Cigányszerelem látható a Rátonyi Róbert Színház vendégjátékaként,
  • június 25-én a Turay Ida Színház vendégszerepel Mórahalmon a Térden állva jövők hozzád című zenés vígjátékkal,
  • a hónap végén pedig látható lesz Huszka Jenő Lili bárónő című operettje,
  • majd július 1-jén Jean de Létraz Tombol az erény című vígjátéka.
        

A programban két koncert is szerepel: június 29-én a Neoton Familia Sztárjait, július 2-án a Republic zenekart láthatja és hallhatja a közönség.

PINTÉR TIBORÉK IS KÉSZÜLNEK

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy 2015 óta rendkívül népszerűek Mórahalmon a Pintér Tibor vezette Nemzeti Lovas Színházzal együttműködve életre hívott produkciók. Július közepén ezek közül elsőként az operettirodalom egyik legnépszerűbb alkotása, a Csárdáskirálynő látható. Július 21-én a János vitéz című rockoperát, majd a Kincsem című családi musicalt tűzik műsorra. Az elmúlt évadokban közönség sikert aratott a Rómeó és Júlia koncertváltozata, melyet július 28-án játszanak. Szorosan kötődik a környékhez a legendás alföldi betyár, Rózsa Sándor története, ezt mutatja be látványos lovasjelenetekkel a társulat augusztus elején látható darabja. Demjén Ferenc népszerű slágerei adják a gerincét a Szabadság vándorai című új magyar musicalnek, melyet a mesés keletet idéző Aladdin követ. Az államalapítás ünnepén, augusztus 20-án Szent László lovagkirály legendája elevenedik meg Mórahalmon, majd népi zenés játékként látható Lúdas Matyi története. Új produkcióként mutatják be a Herkules mesemusicalt augusztus 25-én. Az évadot a betörhetetlen vadlóról szóló Szilaj című családi musical zárja.

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: stapelstein
'Fel a tetejéhez' gomb