Sport

Megmenekülhet a bezárás elől a Tiszavirág Sportuszoda, napokon belül mentőövet dobhat a kormány

A kormány újabb támogatást adhat a Tiszavirág Sportuszoda üzemeltetésére – nyilatkozta Botka László szerdán, aki szerint már a létesítmény rezsiköltségeiről is érdeklődtek az illetékesek az önkormányzatnál. Az ügyben megkerestük Mihálffy Béla országgyűlési képviselőt is, mint mondta, az év végén a komplexum működésére ítélt 70 millió forint támogatást követően napokon belül döntés születhet egy újabb csomagról. A 2021. év elején átadott uszoda az önkormányzat októberi döntése nyomán december 18-án, vasárnap zárna be ideiglenesen, azonban ha tényleg bedobják a mentőövet, folyamatosan nyitva lehet majd az év elején is.

PAPÍRFORMA SZERINT VASÁRNAP ZÁRNA BE A TISZAVIRÁG

Még október 21-én tartottak rendkívüli “rezsiközgyűlést” Szegeden, akkor arról döntöttek a képviselők, hogy legalább egy hónapra bezár a Móra Ferenc Múzeum, a Tiszavirág Sportuszoda és szinte az összes, önkormányzati fenntartású kulturális és sportintézmény.

Kicsivel később, november 3-án már arról számoltunk be, hogy kivételként mégis nyitva maradhat a Tiszavirág Sportuszoda, miután a kormány 70 millió forintos rendkívüli rezsitámogatásról döntött Szeged részére. Mint kiderült, az összeg átutalásakor aláírt támogatási szerződés értelmében csak december 18-ig kellett nyitva tartani a helyet.

“A kormány közel 70 millió forintos rendkívüli rezsitámogatásról döntött Szeged részére. A kapott forrásból az önkormányzat tovább üzemeltetheti a Tiszavirág Sportuszodát” – jelentette be november 3-án Mihálffy Béla országgyűlési képviselő (Fidesz-KDNP). A szegedi városvezetés szerint az akkor megkapott támogatási szerződésben az állt, hogy abból csak december 18-ig kell nyitva tartaniuk a Modern Városok Program keretein belül 16 milliárdos állami támogatással megépített, 2021. év elején átadott komplexumot.

Botka László akkoriban azt nyilatkozta, hogy tartják magukat az októberben megszavazott forgatókönyvhöz, vagyis,

papírforma szerint három nap múlva, vasárnap lenne a létesítmény utolsó nyitva tartási napja.

ÚJABB ÖSSZEG ÉRKEZHET A NOVEMBERI 70 MILLIÓS TÁMOGATÁST KÖVETŐEN, BOTKA SZERINT ÍGÉRET MÁR VAN, NYILATKOZAT MÉG NINCS

Szeged polgármestere szerda este az önkormányzat TV csatornáján arról beszélt, hogy a legutóbbi 70 milliós tétel után a kormány újabb támogatást adhat az uszoda üzemeltetésére. Botka László szerint ígéretet kaptak a dologra, azonban döntés és konkrét támogatási nyilatkozat még nem érkezett.

A város első embere arról számolt be, hogy kormányzati szinten kiválasztottak 70 darab fedett uszodát, azt mondták, szeretnék, ha ezek folyamatosan nyitva lennének.

“Ezért kaptunk október 1-től december 18-ig 70 millió forintot. Van egy ígéret, hogy kapunk támogatást arra, hogy januártól tovább lehessen nyitva a Tiszavirág Sportuszoda”

– magyarázta, majd hozzátette, nyitottak rá, azonban az elszálló energiaáraknak “köszönhetően” az uszoda rezsije jövőre már havi 100 millió környékén fog mozogni.

MIHÁLFFY BÉLA BÍZIK A POZITÍV DÖNTÉSBEN, NAPOKON BELÜL PONT KERÜLHET A MONDAT VÉGÉRE

Az ügyben megkerestük a legutóbbi támogatást elsőként bejelentő Mihálffy Bélát is, aki elmondta, hogy napokon belül döntés születhet az ügyben. Az áprilisban a Csongrád-Csanád megyei 2-es körzetben Mihálik Edvint 46-39 arányban lehajrázó országgyűlési képviselő azt nyilatkozta, tudomása szerint az illetékes kormányszerv már bekérte az adatokat az önkormányzattól arra vonatkozóan, hogy mekkora összegre lenne szükség az év első hónapjaiban történő működtetéshez. Botka László egyébként ugyanerről beszélt szerda este, ő úgy fogalmazott, hogy a létesítmény rezsiköltségeiről érdeklődtek az illetékesek az önkormányzatnál.

Mihálffy Béla megkeresésünkre azt mondta, bízik a pozitív döntésben, a térség országgyűlési képviselőjeként mindent megtesz annak érdekében, hogy a támogatás megérkezzen és a Tiszavirág Sportuszoda nyitva maradhasson.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb