Közélet

Szeged365 kisokos: hétfőtől bezár a Városi Sportcsarnok és az Anna Fürdő, a Tiszavirág sorsa bizonytalan (frissítve)

Indul a nagy szegedi bezárósdi első üteme, mint az október 21-én megtartott, rendkívüli ‘”rezsiközgyűlésen” megszavazták, december 19., hétfőtől többek között a Városi Sportcsarnok, az Anna Fürdő és a Tiszavirág Sportuszoda is bezár ideiglenesen, majd a második ütemben, január elején ugyanerre a sorsra fog jutni a Belvárosi Mozi, a Szegedi Nemzeti Színház és a Szent-Györgyi Albert Agóra is. Az energiatakarékossági intézkedésekkel a városvezetés szerint 1,5 milliárd forint költség takarítható meg 2023. első negyedévében. Soron következő Szeged365 Kisokosunkban két listát mutatunk,

  • az elsőn azok az intézmények lesznek, amelyek már hétfőtől bezárnak,
  • a másodikon pedig azok, amelyek csak januárban.

A városi sport – és kulturális intézmények között van egy billegő is, a Tiszavirág Sportuszoda sorsa még bizonytalan, ha minden jól megy, egy kormányzati segélycsomag mentheti meg az ideiglenes zárástól.

INTÉZMÉNYEK, AMELYEK HÉTFŐN MÁR KI SEM NYITNAK

A Szegedi Sport és Fürdők Kft. által üzemeltetett létesítmények 2022. december 19-től 2023. március 3-ig zárva tartanak. A fenti intézkedés úgy teljes, ha hozzátesszük,

  • hogy az Anna Fürdő gyógyászatán a járóbeteg szakellátás a bezárás időtartama alatt is elérhető lesz,
  • a Városi Sportcsarnok és Városi Sportuszoda, mely a tervek szerint, egy hónappal korábban, 2023. február 4-én nyit ki,
  • a Városi Műjégpálya, amely a 2022/23-as szezonban nem nyit ki.

Kivételt a Tiszavirág Sportuszoda képezhet, amely papíron vasárnapig lett volna nyitva, azonban tegnap arról értesültünk, az önkormányzat kapott egy ígéretet a kormánytól arra, hogy megmentik a létesítményt. Ezt maga Botka László mondta szerda este, majd csütörtökön Mihálffy Béla országgyűlési képviselő is ráerősített a dologra, mint megkeresésünkre elmondta, tudomása szerint az illetékes kormányszerv már bekérte az adatokat az önkormányzattól arra vonatkozóan, hogy mekkora összegre lenne szükség az év első hónapjaiban történő működtetéshez.

Hivatalos álláspont még nincs arra vonatkozóan, hogy mi fog történni hétfő reggel, amint eldől, hogy hétfőtől marad vagy zár a Tiszavirág, jönni fogunk a frissítéssel.

FRISSÍTVE: HÉTFŐN A TISZAVIRÁG IS BEZÁR, DE HAMAROSAN ÚJRA IS NYITHAT

Tegnap esti cikkünk megjelenését követően futott be a hír: jelen állás szerint – a városi közgyűlés döntése értelmében – 2022. december 19 és 2023. március 3. között zárva tart a Tiszavirág Sportuszoda.

Hogy mi lesz a történet vége, még nem lehet tudni 100%-ig, ami viszont biztos(nak tűnik), hogy hétfőn ideiglenesen bezár az uszoda, majd – az önkormányzati forrásaink szerint – amint megszületik a hivatalos döntés a kormányzati támogatásról, az év elején újranyithatják, még a beharangozott márciusi dátum előtt. 

JANUÁRBAN ZÁR A BELVÁROSI MOZI ÉS A MÓRA FERENC MÚZEUM

A második kategóriába a január 1-től bezáró intézmények tartoznak,

  • a Móra Ferenc Múzeum,
  • a Szegedi Nemzeti Színház nagyszínháza,
  • a Szent-Györgyi Albert Agóra,
  • a Tiszavirág Sportuszoda,
  • az összes többi, szegedi kultúrház,
  • a Somogyi-könyvtár és fiókjai,
  • a Kövér Béla Bábszínház,
  • a Belvárosi Mozi,
  • és a Polgármesteri Hivatal.

Bár a Somogyi Könyvtár valamennyi épülete 2022. december 19. napjától 2023. március 3. napjáig zárva tart, három fiókkönyvtár viszont – Északvárosi, Rókusi és Odesszai – 2023. január 11. napjától nyitva lesz. 

HÉTFŐKÉNT ZÁRVA LESZ A MARS TÉRI PIAC

Egy kicsit változik a Szegedi Városkép és Piac Kft. által üzemeltetett Mars téri piac nyitva tartása is, ők a 2022. december 19. és 2023. február 28. közötti időszakban hétfőnként zárva tartanak, emellett a közgyűlés arról döntött, hogy Rácz Attila igazgató saját hatáskörben rendelkezhet egy esetleges rövidített nyitva tartásról.

FRISSÍTVE: CSAK JANUÁRBAN LÉP ÉLETBE A HÉTFŐI ZÁRVA TARTÁS, DECEMBER 19-ÉN MÉG NYITVA LESZ A PIAC

Mint a piac üzemeltetésétől megtudtuk, a hétfői zárva tartás végül csak 2023. január 2-tól lép életbe, magyarán, december 19-én még nyitva lesznek. A menetrend az alábbiak szerint alakul:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb