Sport

Eldőlt: hétfőn a Tiszavirág Sportuszoda is bezár

Péntek este jött ki a legfrissebb Szeged365 Kisokosunk, amelynek témája a hétfőtől esedékes bezárások voltak. Mint írtuk, december 19-től a Városi Sportcsarnok és az Anna Fürdő is bezár ideiglenesen, azonban a Tiszavirág Sportuszoda sorsa még bizonytalan volt:

  • bár az október 21-én megtartott, rendkívüli rezsiközgyűlésen megszavazták az ideiglenes zárást,
  • viszont egy, a napokban belengetett kormányzati segélycsomag még megmentheti attól.

EGYSZER MÁR KAPTAK 70 MILLIÓT A KORMÁNYTÓL, HAMAROSAN JÖHET A KÖVETKEZŐ MENTŐCSOMAG

Botka László szerda este arról beszélt, hogy a kormány 70 olyan sportlétesítményt tett listára, akiket támogatással mentenének meg a zárástól. Ezek között ott van a Tiszavirág is, akik az ősszel már kaptak egy 70 milliós segélyt. Csütörtökön Mihálffy Béla országgyűlési képviselő is ráerősített a dologra, aki a megkeresésünkre elmondta, tudomása szerint az illetékes kormányszerv már bekérte az adatokat az önkormányzattól arra vonatkozóan, hogy mekkora összegre lenne szükség az év első hónapjaiban történő működtetéshez. 

A politikus azt nyilatkozta, bízik a pozitív döntésben, a térség országgyűlési képviselőjeként mindent megtesz annak érdekében, hogy a támogatás megérkezzen és a Tiszavirág Sportuszoda nyitva maradhasson.

TISZAVIRÁG: HÉTFŐN ZÁRNAK, PAPÍRFORMA SZERINT MÁRCIUS 3-IG ÚGY IS MARADNAK

A rossz hír a tegnap esti cikkünk megjelenését követően futott be, mint a Tiszavirág Sportuszoda írta, jelen állás szerint a városi közgyűlés döntése értelmében 2022. december 19 és 2023. március 3. között zárva tartanak.

Hogy mi lesz a történet vége, még nem lehet tudni 100%-ig, viszont önkormányzati forrásaink szerint az alábbi, két lépcsős forgatókönyv valósulhat meg:

  • hétfőn ideiglenesen bezár az uszoda,
  • majd amint megszületik a hivatalos döntés a kormányzati támogatásról, az év elején újranyitják, még a beharangozott márciusi dátum előtt.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb