Mindenmás

Vádat emeltek a mórahalmi tömegbalesetben elhunyt menekülteket csempésző férfi társával szemben

Vádat emeltek azzal a szerb férfival szemben, aki társával kilenc határsértőt akart Ausztriába csempészni múlt év decemberében, de Mórahalomnál balesetet szenvedtek a gépjárművel, és az ütközés következtében heten meghaltak – tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség helyettes szóvivője szerdán az MTI-t.

A szerb férfit társtettességben, több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntettével vádolják – közölte Saághy Flóra. A férfi és barátja tavaly december 13-án éjjel, Ásotthalom külterületén vett fel a vádlott-társa vezette gépjárműbe kilenc külföldit, akiket ismeretlenek juttattak át illegálisan Magyarország területére. A vádirat szerint Ausztria irányába indultak, de röviddel ezt követően a rendőrök igazoltatni próbálták őket, azonban a megkülönböztető jelzés ellenére nem álltak meg, hanem nagy sebességgel továbbhajtottak.

Mórahalom belterületén a sofőr elveszítette a gépkocsi felett az uralmát és az útpadkára felhajtva egy háznak ütközött. A baleset következtében a sofőr és hat határsértő a helyszínen meghalt, a vádlott és további három utas súlyos sérüléseket szenvedett.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb